Det är svårt att inte gilla Alfons Åberg och hans tålmodiga piprökande pappa. Böckerna om Alfons är skrivna av svenska Gunilla Bergström, och den första boken ”God natt, Alfons Åberg”, såg dagens ljus år 1972.

Alfonsböckerna har översatts till över 30 språk och har därmed blivit en världsomspännande succé. Du kan läsa/lyssna på böckerna om Alfons Åberg som e-bok eller ljudbok på Bookbeat. Om du inte har en användarprofil hos Bookbeat, så bara lugn. Du kan nämligen prova det helt gratis i 14 dagar (det finns naturligtvis ingen bindningstid).

Listigt, Alfons Åberg!

Listigt, Alfons Åberg!I ”Listigt, Alfons Åberg” är Alfons på besök hos sin farmor tillsammans med sina äldre kusiner. Alfons får snabbt erfara att det inte alltid är så kul att vara yngst. Han får inte vara med och spela kort, och han får hela tiden höra att han är för liten och inte förstår någonting. Men Alfons förstår mycket mer än man skulle kunna tro, och han lägger nu upp en plan för att visa att han inte alls är så liten som kusinerna tror. ”Listigt, Alfons Åberg” är perfekt att läsa för små barn – inte minst de yngsta i barnaskaran, som kommer känna igen sig i Alfons utmaning med att vara yngst.

Lyssna gratis på Bookbeat

Kalas, Alfons Åberg

Kalas, Alfons ÅbergI ”Kalas, Alfons Åberg” träffar vi en glad och upprymd Alfons, som precis fyllt sex år och därför får lov att ha ett riktigt kalas. Men som bekant kan barn och vuxna ha väldigt skilda meningar om både det ena och det andra – även när det gäller kalas. Alfons får erfara att Faster Fiffi har en helt annan syn på födelsedagskalas än vad han själv har. Den härliga klassikern prickar helt rätt och kan läsas/lyssnas på som e-bok/ljudbok hos BookBeat.

Lyssna gratis på Bookbeat

Vem räddar Alfons Åberg?

Vem räddar Alfons ÅbergI ”Vem räddar Alfons Åberg” kämpar Alfons med en känsla av ensamhet, eftersom han flyttat till en ny ort där han inte känner någon. Lyckligtvis har han ju alltid sin hemliga vän, Mållgan, som alltid finns där när Alfons behöver honom. Men en dag träffar Alfons en lekkamrat, som får honom att helt glömma Mållgan. En magnifik historia om hur ensamhet upplevs för ett barn. Alla barn kommer kunna känna igen känslan av att vara ensam och utanför, och därmed avspeglas i ”Vem räddar Alfons Åberg”. Boken kan läsas gratis i 14 dagar hos BookBeat.

Lyssna gratis på Bookbeat

Böckerna om Alfons sätter ord på svåra känslor

Det är inte svårt att förstå varför Alfons Åberg-böckerna blivit en så stor succé världen över. Böckerna sätter ord på alla de känslor som barn går omkring med. Ensamhet, avundsjuka, ilska och rädsla. Gunilla Bergström skildrar känslorna på ett väldigt fint sätt, så de minsta kan vara med och känna igen sig i den glada pojken, som inte tycker om att slåss. Många av de ursprungliga böckerna om Alfons, kan endast fås begagnade – så därför är det optimalt att läsa/lyssna på dem som e-böcker/ljudböcker på Bookbeat.