Astrid Lindgren har skrivit några av de mest populära barnböckerna i modern tid. Den nu bortgångna svenska författaren har skapat barnböcker såsom Emil från Lönneberga och Pippi Långstrump, som är kända och älskade långt bortom Sveriges gränser.

Astrid Lindgren har fått flera litteraturpriser uppkallade efter sig, vilket vittnar om det stora erkännande samt den respekt hon uppnått för sitt författarskap.

Nu kan du även lyssna på och läsa Astrid Lindgrens böcker hos BookBeat. Prova BookBeat gratis i 14 dagar. Provperioden är inte bindande, så du kan säga upp abonnemanget när du vill, om du inte finner det intressant.

Astrid Lindgrens allra bästa berättelser

En samling av Astrid Lindgrens allra bästa berättelser för barn mellan 4-8 år. Boken innehåller flera av karaktärerna från den svenska författarens största klassiker. Man får lust att höra berättelserna om och om igen. Den perfekta ljudboken till familjens yngsta medlemmar.

Bland berättelserna finns ”Pippi hittar en spunk”, ”Draken med de röda ögonen” och ”Pelle flyttar till Komfusenbo”.

Alla vi barn i Bullerbyn

Alla vi barn i BullerbynPå tre granngårdar i Bullerbyn i Småland bor de sex barnen Lisa, Lasse, Bosse, Britta, Anna och Olle, som älskar att leka hela dagen lång under högsommarens sol.

Det finns massvis av små roliga episoder och barnvänliga berättelser i boken, som är inspirerade av Astrid Lindgrens egen fria och lyckliga barndom i Småland.

Lyssna gratis på BookBeat

Bröderna Lejonhjärta

Bröderna LejonhjärtaDen sorgsna berättelsen om de två oskiljaktiga bröderna Skorpan och Jonathan, som efter sjukdom och död träffas i drömlandet Nangijala, där de kämpar för frihet. Utmaningarna står på kö i drömlandet, men ingenting är omöjligt i Nangijala.

En historia som verkligen träffar rakt i hjärtat.

Lyssna gratis på BookBeat

Emil i Lönneberga

Emil från LönnebergaEMIIIL! Vi känner alla till de roliga scenerna där Emil jagas ut i snickeboa av sin far, när han har begått något av sina otaliga busstreck – som till exempel att hissa upp lillasyster Ida i flaggstången. Olyckorna står i stort sett i kö för Emil från Katthult i Lönneberga i Småland.

Man kan inte undgå att dra på smilbandet av Astrid Lindgrens personliga favoritkaraktär.

Lyssna gratis på BookBeat

Lillebror och Karlsson på taket

Lillebror och Karlsson på taketUppe på ett vanligt hustak i Stockholm bor en osedvanlig kille vid namn Karlsson. Det som gör honom speciell är den lilla propellern på ryggen, som gör att han kan flyga. I samma hus bor lillebror, som snabbt blir bra vän med Karlsson på taket, och då börjar äventyren ta fart.

Lyssna gratis på BookBeat

Pippi Långstrump

Pippi LångstrumpPippi Långstrump med de röda flätorna är världens starkaste tjej. Pippis mamma är i himlen, och hennes pappa är härskare av kurrekurredutterna på en ö i Söderhavet. Därför bor hon ensam i Villa Villekulla med sin häst, apan Herr Nilsson och en kappsäck full av guldmynt. Pippis bästa vänner heter Tommy och Annika, och tillsammans hittar de på de roligaste och mest märkliga sakerna.

Lyssna gratis på BookBeat

Ronja Rövardotter

Ronja RövardotterEn fantastisk, otrolig och kärleksfull berättelse om rövarbarnen Ronja och Birk, som lever ett fritt liv i den vilda skogen. I slutändan är det Ronja och Birks vänskap som stoppar kriget mellan de två rövarsläktena.

Ett sant mästerverk av Astrid Lindgren, som även har utmynnat i en väldigt populär filmatisering.

Lyssna gratis på BookBeat

Den svenska författarens böcker finns nu ute som ljudböcker på svenska. Du hittar många fler av Astrid Lindgrens titlar hos BookBeat. Ha så kul!