De flesta av oss gillar en riktigt bra film. Men det är inte alltid lätt att välja vilka filmer att se. Därför har jag försökt att samla de 10 bästa filmer av mig, som ni kan se på Viaplay.

Om du inte redan har Viaplay konto, oroa dig inte. För du kan vara helt gratis att prova det i 14 dagar. Allt du behöver göra är att helt enkelt skapa ett användarkonto här. Då du helt gratis se alla 10 nedan film och många andra filmer och serier i 14 dagar.

1. Nyckeln till frihet

se Nyckeln till frihet på Viaplay

Nyckeln till frihet är enligt mig en av de bästa filmer som någonsin har gjorts. Och med den högsta poängen på IMDb av alla filmer, verkar det finns många som håller med mig i det.

Filmen – med Tim Robbins och Morgan Freeman i huvudrollerna – är om banken Andy Dufresne som döms till dubbelliv i Nyckeln till fängelse när han döms för mordet på sin fru och hennes älskare. De första åren i fängelse är en mardröm för honom. Men han etablerat ett nära vänskap med Ellis Boyd ’Red’ Redding och få sakta arbetat sig upp i fängelsehierarkin, när hans färdigheter som en bank kan användas för att tvätta svarta pengar vitnade. Men allt detta är bara en del av hans flyktplan.

Om du inte har sett Nyckeln till frihet, rekommenderar jag starkt att se den.

Se filmen gratis på Viaplay

2. Taken

Se Taken på Viaplay Sverige

Ingen topp 10-listan utan en riktig actionfilm , och det är den amerikanska actionthriller Taken ett utmärkt exempel. Filmen starring Liam Neeson i huvudrollen har en poäng på hela 7,9 på IMDb, som sägs vara en utmärkt poäng.

Filmen handlar om Bryan, en före detta CIA-agent och överbeskyddande skilsmissefar sin tonåriga dotter Kim. Kim är med sin vän på turné i Europa. Men en dag Bryan värsta farhågor besannas när Kim kidnappas av albanska gangsters som organiserar människohandel i tvångsprostitution . Bryan använder alla sina färdigheter för att ta tag i flickor, innan de säljs till prostitution och är borta för alltid. Det blir en kamp mot klockan. Taken 2 kan också hyras på Viaplay medan tagit tre kan också ses med ett Viaplay-konto.

Vill du se spänning drama och actionfilmer, sedan tas till den grad rekommenderas.

Se filmen gratis på Viaplay


3. Titanic

Titanic Viaplay Sverige

Vi kan inte ha en topp 10-listan utan en romantisk film. Och här är verkligen inte en mycket bättre än den stora filmen Titanic med Leonardo DiCaprio och Kate Winslet i huvudrollerna , och vann inte mindre än 11 Oscars (som i dag är fortfarande ett rekord).

Vi befinner oss i 1912, när Titanic den 10 april börjar sin jungfrufärd från hamnen i Southampton. Med ombord på ”osänkbara” fartyget alla samhällsskikt . Bl den olyckliga unga elegant och reserverade Rose, som ligger i första klass med sin familj. Medan unga och pigg fattig pojke Jack Dawson är ner till tredje klass. En biljett han också vann i ett kortspel. Och den oundvikliga möte mellan de två motsättningar utvecklas till sann kärlek, medan fartyget närmar sig ödesdigra isberg.

Titanic är den näst mest inkomstbringande film av James Kamerun andra mästerverk Avatar.

Se filmen gratis på Viaplay


4. The Maze Runner

The Maze Runner på Viaplay.se

Maze Runner är en film baserad på en bok. Det är den första boken av James Dashner i en serie böcker som utspelar sig i samma universum och ta itu med samma personer. Alla böcker gjordes till filmer.

Denna film är den första och här stift du bekant med ”The Maze”. I centrum av en labyrint är en grupp ungdomar instängda och har byggt sitt eget hem där. När det finns en ny person i labyrinten förändras allt. Thomas är den nya killen, men han är mycket mer nyfiken att ta reda på vad som finns i labyrinten och hitta vägen ut ur labyrinten.

Det är en stor science fiction-film som utspelar sig i en fet universum. Som till exempel, The Hunger Games-serien eller Olika filmer, denna film faller säkert i din smak.

Se filmen gratis på Viaplay

5. Lets be Cops

Lets be Cops på Viaplay.se

Låter vara Cops är en klassisk komedi om två nördiga pojkar runt 30 år. De är båda lite förvirrad i deras liv.

När de två vänner Ryan och Justin går till en maskerad, bestämmer sig för att klä upp som poliser. Men snart insåg de att folk faktiskt tror att de är poliser, som de använder till fullo. Men innan de såg på, fick de sig in i en värld av brott, gangsters och läkemedel och är nu mitt uppe i en riktig polisärende .

Det är toppklass underhållning, uttråkad inte ett ögonblick i den här filmen är bättre för att innehålla massor av komedi och action. Om du är på dåligt humör en dag, rekommenderar jag dig att sätta den här filmen på.

Se filmen gratis på Viaplay

6. Up

Up på Viaplay.se

Up är en barnfilm med en mycket fin och väl illustrerad berättelse som är så bra att även vuxna kommer att njuta av att titta på denna film. Filmen är amerikansk, men med danska tal.

I filmen möter vi Mr. Frederiksen som är 78 år gammal och har förlorat sin fru. Han behöver uppleva något nytt i sitt liv och beslutar att ta på en sista resa därför. Med hjälp av tusentals ballonger knutna till sitt hus, flyger han bort mot Sydamerika. Men allt går inte enligt plan när en oväntad passagerare finns ombord. Det är ändå en oförglömlig resa.

Även om filmen är gjord för barn, det är en av de goda Disney filmer där berättelsen är helt fantastisk berättade. Det är därför en perfekt film att sätta på i familj med små barn, kommer ni att få en god natt.

Se filmen gratis på Viaplay

7. Lone Survivor

Se Lone Survivor på Viaplay.se

Från en verklig barnfilm en riktig vuxen film. Lone Survivor är verkligen inte rekommenderas för barn eftersom det är en hardcore actionfilm med Mark Wahlberg i huvudrollen.

Den är baserad på en verklig uppdrag ges till de beryktade SEAL soldater. En försegla lag med tanke på uppgiften att lokalisera den farliga och obevekliga talibanledaren Ahmad Shahd, och antingen fånga honom eller döda honom. Uppdraget går inte helt felfria och snart inför endast en soldat tillbaka mot ett hav av talibaner som försöker hitta honom. Frågan är bara om han överlever ?

Detta är en bra actionfilm och det bör ses utan avbrott. Som alltid spelar Mark Wahlberg ett perfekt actionhjälte i amerikansk film.

Se filmen gratis på Viaplay

8. Gone Girl

Se Gone Girl på Viaplay Sverige

Trilleren Borta Girl är filmversionen av den populära boken med samma namn. Filmen är regisserad av David Fincher (som även inkluderar bakom Se7en, Fight Club, etc.), och Ben Affleck i huvudrollen .

Filmen följer Nick Dunne och hans vackra fru, Amy. Men på sin femte bröllopsdag Amy försvinner plötsligt under mystiska omständigheter. När polisutredningen börjar och ökande mediebevakningen börjar från Nick förklaring av ett lyckligt förhållande mellan honom och Amy att falla sönder. För detta visar sig inte vara så glad igen. Plötsligt börjar skrämmande frågor att gå: Har Nick Dunne slagit sin fru till döds?

Filmen fick både hög beröm från kritiker och tittare (t ex det har en poäng på 8,1 på IMDb).

Se filmen gratis på Viaplay

9. Straight Outta Compton

Straight Outta Compton

Du bodde på 80-talet, har du säkert hört talas om den legendariska rapgruppen N.w.a 1986 bestående av fem unga män Ice Cube, Dr Dre, Eazy-E, MC Ren och DJ Yella.

Straight Outta Compton är den biografiska berättelsen om N.w.a Filmen handlar om deras mest betydelsefulla år. Som startade från sitt andra album ”Straight Outta Compton” som gjorde rap grupp som är känd över hela världen. En kontroversiell album som gjorde dem ikoner inne gangsta genre. Även om det följs med en ännu bättre försäljning uppföljaren, ”efil4zaggin”, gjorde interna stridigheter som grupp senare upplöstes. Filmen är producerad av Ice Cube och Dr. Dre.

När filmen kom ut tog topplaceringen på den amerikanska biljettintäkterna diagram i tre veckor i rad.

Se filmen gratis på Viaplay

10. The Butler

The Butler

”Du ser ingenting, du hör ingenting. Du behöver bara tjäna”. Dessa är de första orden som fick höra Cecil Gaines i sin långa arbete som en butler i Vita huset.

Butler beskriver Cecil liv som en butler för hela åtta presidenter i sin tid som butler under åren 1957-86 i Vita huset. En period då han kommer att uppleva stora förändringar i USA: s raspolitik. Hans liv börjar i brutala förhållanden med hårt arbete på bomullsfälten med sadistiska plantageägarna . Han kommer dock undan och kämpade sig upp genom leden för att ett drömjobb som en butler i Vita huset. Men även om det är ett drömjobb, är det inte alltid en lätt liv.

Cecil Gaines är en fiktiv karaktär (inspirerad av en artikel av Washington Post från 2008). Men resten av åtgärderna är verkliga.

Se filmen gratis på Viaplay

Vill du en bra serie? Så ser också min lista över de 13 bästa serie på Viaplay.

Du menar saknas vissa bra filmer från Viaplay på listan? Så skriver den slutligen ner i kommentarerna. Så det kommer att läggas till listan.