Ljudböcker har blivit otroligt populära under de senaste åren, och det har även kommit en uppsjö av möjligheter för att lyssna på ljudböcker via sin smartphone. Vi har här tagit en titt på de olika ljudboksapparna som finns och kommit fram till de 4 bästa.

#1 – Bookbeat

Bookbeat ljudbok app

Bookbeat är den tredje streamingtjänsten med svenska ljud- och e-böcker. Här hittar du ett utbud med över 10 000 ljudböcker och e-böcker i många olika kategorier. Med ett abonnemang kan du – precis som hos Nextory och Bookbeat – läsa/lyssna obegränsat på deras stora utbud.

Bookbeat har även en app till iOS- och Androidenheter med smarta funktioner, som t.ex. nedladdning till användning offline. Därutöver erbjuder Bookbeat även ett abonnemang till ett lägre pris än Nextory.

Bookbeat kan provas gratis i 14 dagar. Även här är det utan bindningstid – d.v.s. att du inte är bunden att fortsätta abonnemanget efter provperioden.

Prova Bookbeat gratis i 14 dagar

#2 – Audible

Audible ljudbock app

Audible är troligen världens största ljudboksapp, och ägs av det stora multinationella företaget Amazon. De har mycket fler ljudböcker i sitt arkiv än exempelvis Nextory. Nackdelen är att de flesta ljudböckerna är på engelska, men om du kan leva med det så är Audible ett riktigt bra alternativ.

Du kan prova Audible gratis i 30 dagar, därefter kostar det ca. 60-70 kr. i månaden (£7,99). Det ger dig en helt gratis bok varje månad, utöver den kan man köpa de böcker man vill läsa, men till ett väldigt fördelaktigt pris.

Prova Audible gratis i 30 dagar

#3 – Audiobooks app

Audiobooks.com ljudbok app

Audiobooks är precis som Audible, en internationell streamingtjänst av ljudböcker. Precis som hos Audible hittar du här ett enormt utbud av ljudböcker (125 000 ljudböcker, vilket är betydligt fler än t.ex. Nextory). Men likt Audible så finns det endast ljudböcker, och merparten av dem är på engelska.

Precis som hos Audible ska du välja en valfri ljudbok i månaden (men i gengäld är den din för evigt – även när du säger upp ditt abonnemang). Du kan prova Audiobooks gratis i 30 dagar (d.v.s. att du får din första ljudbok helt gratis).

Prova Audiobooks.com gratis i 30 dager

#4 – Nextory app

Nextory ljudbok app

Nextory är en annan stor streamingtjänst med ljud- och e-böcker, som finns tillgänglig i Sverige. Här hittar du också ett stort utbud av ljud- och e-böcker. Allt från inspirerande självbiografier till spännande deckare.

Nextory har även en användbar app, som kan användas till iOS- (t.ex. iPhone) och Androidenheter. Här har du även smarta funktioner, som t.ex. att du kan ladda ner böckerna till användning offline, så du kan läsa/lyssna på böckerna utan internetanslutning.

Nextory har olika abonnemang beroende på vilket behov du har. Men du kan även prova det gratis i 14 dagar. Det är inga bindningstider. Så du är inte bunden att fortsätta efter provperioden.

Prova Nextory gratis i 14 dagar

Det är de 4 bästa ljudboksapparna i Sverige. Om ingen av dem kan göra dig nöjd, så är det nog ingen som kan det. Prova dem, de kan alla provas helt gratis under en begränsad period.