Serien har blivit mer populär än filmen, eftersom det tar oss in i en värld som fortsätter stycke för stycke och säsong efter säsong. Det är inte som att titta på en film som är över, när du har sett det. Är du på jakt efter en ny serie för att se, så jag har här samlat 13 bästa serie på Viaplay i min mening.

Om du inte redan har ett Viaplay-konto så att du kan prova gratis i 14 dagar utan skyldighet. Helt enkelt skapa ett konto med Viaplay, och sedan kan du se alla 13 följande serier, plus en hel del andra filmer och serier, gratis i 14 dagar.

1. The Blacklist

Se The Blacklist på Viaplay

Den svarta listan är en bra poäng på IMDb imponerande 8,2. Det är inte det bästa resultatet på listan, men min tumme finner regeln är att om något har en IMDB poäng över 8,0 så är det värt att se.

Elizabeth Keen spelas av Megan Boone är en ny FBI-agent som plötsligt får vänta upp och ner på hennes liv och karriär när Raymond Reddington (spelad av James Spader) från FBI’s topp tio mest önskade ge sig upp frivilligt, och krav på att tala med Elizabeth. Han börjar hjälpa Elizabeth för att fånga några av de mest eftersökta brottslingar i USA. Man hon fortfarande fångas upp i mysteriet med varför han ville bara prata med henne, och vad hans verkliga plan.

Det är en riktigt spännande amerikansk kriminalserie , som har mycket mer att erbjuda än den klassiska kriminalserie som CSI och NCIS.

Se serien gratis på Viaplay

2. The Walking Dead

Se The Walking Dead på Viaplay

The Walking Dead är förmodligen en av de mest populära och mest sedda serien under de senaste åren. Det ligger på en 161 plats på IMDb Bäst 250 bästa serie med en poäng på 8,5. I några av huvudpersonerna, finner vi skådespelarna Andrew Lincoln, Norman Reedus och Melissa McBride.

Serien utspelar sig i en värld där zombies eller ”levande döda”, som de kallar dem i serien, har tagit över världen. Det är ett virus som har angripit människor och följer en liten grupp av människor som kämpar för sin överlevnad. Ledaren för denna lilla grupp är den tidigare sheriffen Rick Grimes, som hänsynslöst kontrollgruppen och gör sitt bästa för att skydda sin familj. Det är spännande att följa olika karaktärer, och se hur det förändrade världen får dem att ändra för människor du aldrig trodde att de skulle kunna vara.

Det är säkerligen en av serien för att se om man är serienörd. Om du är i action och spänning, och inte minst fascinerad av tanken på zombieapokalypset, så rekommenderar jag dig att titta på denna serie.

Se serien gratis på Viaplay

3. Swedish Dicks

Swedish Dicks

Svenska Dicks är den första ursprungliga serien från Viaplay. Precis som Netflix har gjort det i överflöd med stor framgång, Viaplay nu också in i produktionsindustrin . Detta är bara den första Viaplay producerade serien i ett antal kommande serie från Viaplay

Serien handlar om Ingmar och Axel båda stannade i deras liv. Ingmars privatdetektiv, men han kommer inte att ha några fall. Axel är ett misslyckande av en DJ som inte har någon spilletjanser. När de möter varandra börjar sitt liv för att ändra och de tar de mest bisarra fallen i Los Angeles, där serien äger rum.

Det är en humoristisk serie, med framstående skådespelare som Peter Stormare och Johan Glans. Keanu Reeves gör också ett framträdande i serien.

Se serien gratis på Viaplay

4. Criminal Minds

Criminal Minds

Kriminella Minds är en av de mest framgångsrika amerikanska brotts serie någonsin. I September 2016 började den 12: e säsongen av serien, som befästa sin globala framgång.

Serien följer en av FBI: s speciella grupper som är experter på seriemorderes beteende och psykologi, och på detta sätt kommer att avgöra gärningsmannen. Var och en av FBI-agenter som är på laget har sina speciella kunskaper och tillsammans fångar någon mördare.

Om du har följt serien och vet karaktärerna får mer berättelse ur det, men inte serien är verkligen värt att se, eftersom varje avsnitt handlar om en ny brottmål. Jag ljuger inte när jag säger att det är en av de bästa kriminalserien någonsin, med ett resultat på 8,2 på IMDb, är det bevisat.

Se serien gratis på Viaplay

5. Empire

Se Empire på Viaplay Sverige

När du blivit känd och rika är plötsligt många som vill nå sina pengar, och det är precis vad den här serien handlar om. Detta drama serie om musik och gangster miljö har fått 7,9 i betyg på IMDb.

Hip Hop icon Lucious Lyon är en berömd och rik man som är ägare till ett stort imperium som är många miljarder värt. Nu hans tre söner har å sin sida, och de slåss om vem som ska få den största andelen. Men det är inte bara de som är intresserade av pengar. På raden är hans ex-fru nämligen också börjat skrapa för sig, hon tycker är hans. Lucious har fått veta att han har tre år kvar att leva, innan en sjukdom dödar honom. Som hamnar ärva riket?

Se serien gratis på Viaplay

6. Devious Maids

Se Devious Maids på Viaplay Sverige

Devious Maids fick 7,9 i poängen på IMDb. Det är en komedi drama där du följer 5 hushållerska / au-pair kvinnor som försöker att tjäna tillräckligt med pengar för att leva ut sina egna drömmar.

Det sker i Beverly Hills, där fem kvinnor varje arbetsdag för en del av de rikaste familjerna i landet. Huvudrollsinnehavaren och en av de fem kvinnor låtsas vara bara en hushållerska, men i verkligheten är hon en agent utreda ett mord på en annan au-pair. De fyra andra kämpar en kamp för att tjäna tillräckligt med pengar för att leva ut sina drömmar, men det finns många udda saker i rika hem.

En serie om hur fem latinamerikanska kvinnor arbetar hårt för att leva ut sina egna drömmar.

Se serien gratis på Viaplay

7. House

House

Denna serie är världskänd som Criminal Minds. Det är en dramaserie av de bästa kaliber och älskar att den medicinska vetenskapen och spänning kan verkligen rekommenderas.

Serien följer Gregory House är ett varumärke eksceptionel läkare med en otrolig intelligens. Tillsammans med sitt team av läkare, löser i varje avsnitt nya fall när det gäller informerade patienter i aldrig tidigare upplevt situationer. Varje fall är mer speciell än den förra.

Serien har varit 8,8 i betyg på IMDb, vilket gör den till en av de bäst rankade serier på IMDb. Serien består nu av åtta säsonger, så det finns mycket att ta tag i.

Se serien gratis på Viaplay

8. Powers

Powers er en bra serie på Viaplay

Power är en superhjälte serie som också är en del av universum Marvel. Den är tillverkad av Powers komiska. Dess betyg på IMDb är bara 6,9, och därför har den lägsta betyg på denna lista, men det är också upp mot några tuffa konkurrenter.

Vi befinner oss i en värld där människor och super människor lever sida vid sida. Huvudpersonen är en detektiv som har fått tagit sina egna övernaturliga krafter från honom, och nu är han undersöker mord av super människor tillsammans med sin partner. Han och hans partner arbete i särskilda polisenhet som kallas Powers.

Det är en serie som är endast tillgängligt i utvalda strömmande plattformar som andra Marvel-serien. Det är därför exklusivt för Viaplay har det i Danmark och de nordiska länderna. Är du Marvel fläkt och älskar superhjältar , är det förmodligen en serie för dig.

Se serien gratis på Viaplay

9. Red Wolf

Red Wolf

Red Wolf är namnet på den första boken i serien av Liza Marklund, där vi följer den svenska journalisten Anika Bengtson arbetar på svenska nättidning Kvällspressan. Serien har kallats Red Wolf, utan består av ett avsnitt baseras på varje bok.

I serien hösten Anika Bengtson av en ny sensationell fall i varje avsnitt och med hans journalistiska kompetens och goda kontakter inom polisen, hon stor hjälp för att lösa många av dessa fall. Det kommer inte utan ett pris för familjelivet och sin egen säkerhet.

Det är ett svenskt kriminalserie som vi känner dem. Dunkande bra och du kan inte få ögonen från skärmen innan sektionen är över.

Se serien gratis på Viaplay

10. Outlander

Se Outlander på Viaplay

Här har vi en serie av denna topp 13 lista över de bästa serie på Viaplay, som ligger i IMDb: s topp 250 bästa serie, med ett resultat på 8,5.

Serien handlar om en kvinna som slits mellan två världar i två olika epoker. Ursprungligen är hon gift och lycklig sjuksköterska som bor i 1945 och har tjänstgjort under kriget. Oförklarligt , är hon plötsligt i 1743, där hennes liv är i fara. Hon kommer att behöva gifta sig med en ung skotsk krigare som hon förälskar och hennes hjärta är nu slits mellan två män i olika åldrar.

Genren är en romantisk sci-fi drama som berättar om de dilemman du erfarenhet genom att älska två personer roll, medan en är försatt i en spännande romantiska äventyr.

Se serien gratis på Viaplay

11. Underground

Underground

Här är en annan ursprungliga serien från Viaplay att med denna serie har verkligen gjort ett genombrott i serie världen. Det har fått en poäng av 7,9 på IMDb som är en mycket solid poäng.

Det är en historisk berättelse som handlar om en grupp av slavar som planerar att fly från plantagen varje dag de tvingas att arbeta på. Under flygning de får hjälp av en hemlig par som hjälper till att bygga den nya tunnelbanan. Fly få massor av risker för alla inblandade parter.

En stor serie som även kommer i kölvattnet av Salve filmer som 21 år en slav och Django Unchained.

Se serien gratis på Viaplay

12. Preacher

Preachers

Här är vi i en svart heroiskt serie baserad på DC Comics serietidning med samma namn, Preacher. Det är en klassisk DC-serie som utspelar sig i en mörk universum som vi känner den från Batman och Superman och där hjälten har ett mörkt förflutet.

Alkoholisten och kedjan rökare präst kommer till en liten församling i Texas, där han snabbt finner sin plats. Med sina övernaturliga krafter, verkar han nu i olika situationer där han hjälper och bekämpar människor som är med honom och mot honom.

Serien är exklusivt för Viaplay, det kan inte ses någon annanstans, och med en rating på 8,3 på IMDb är verkligen värt en titt. Speciellt om du redan ett fan av DC Comics universum.

Se serien gratis på Viaplay

13. The Vampire Diaries

The Vampire Diaries en bra serie på Viaplay Sverige

En av de mest populära ungdoms serien, kan vi inte vara på denna topp 13 lista, och varför inte avsluta med grädde på moset. Det har en rating på 7,9 på IMDb, vilket är mycket högt för sin genre.

Den äger rum i den lilla fiktiva staden Mystic Falls som är hemsökt av övernaturliga varelser. En flicka blir kär i två bröder och vet inte vem du ska välja, men det är inte två vanliga bröder. För de båda vampyrer. Det skapar ett triangeldrama som utvecklar och kommer att vara mer om staden och dess mystiska förflutna.

Serien är baserad på boken med samma namn, och är en blandning av genrer fantasi, drama och thriller. I serien möter vi båda varelser som vampyrer, häxor, varulvar och dubbel.

Se serien gratis på Viaplay

Är du också intresserad av film? Så ser också min lista över de 10 bästa filmer av Viaplay.

Det är min take på 13 bästa serie på Viaplay. Har du några tillägg gärna nämna dem i kommentarerna nedan.