Letar du efter en bra barnfilm med ditt barn (eller ens själv), du har kommit till precis rätt artikel. För jag har nämligen här samlat 10 riktigt bra barnfilmer som du även kan se helt gratis.

Filmerna kan antingen inspelade ses i Viaplay eller SF Kids där du kan skapa en helt gratis i 14 och 30 dagar (utan förbehåll, så att du kan alltid avsluta din prenumeration). Så placera ditt barn på soffan med en skål med popcorn och ställa en riktigt bra barnfilmer på TV.

Insidan Ut

Insidan Ut

”Insidan Ut” är en film om flicka Riley, flyttar med sina föräldrar till San Francisco. Riley har fem grundläggande känslor som glädje, ilska, sorg, rädsla och avsky. Efter flytten, är det särskilt den glädje som lider ett allvarligt bakslag när Riley missar sin gamla stad där hennes vänner bodde.

Tillsammans Riley och hennes känsla av äventyr i ett försök att återfinna lycka i sitt nya liv. ”Insidan Ut” är filmen som kan göra dig mer medveten om vad du och andra människor känner. Filmen har fått stort beröm sedan premiären och fann både den svenska och den ursprungliga talet.

Se filmen gratis

Upp

Upp

Anta att du är på väg till din dröm resa, men upptäcker att du har en fripassagerare i form av en åtta-årig pojke. Det är precis vad som händer för 78-åriga ballong försäljare Carl Fredricksen i äventyret komedi. Filmen har fått stort beröm sedan premiären. Filmen är regisserad av Pete Docter, bl.a. också är mannen bakom framgången ”Monsters, Inc.”.

Russell är namnet på den pojke som har smugit sig ombord på resan som går till Sydamerika. Russell är diametralt motsatt den åldrande Carl och tillsammans upplever disharmoniska duon nu många besvärande till stora skratt till tittarna. Vill du ha en bra skratt är ”Upp” är ett självklart val.

Se filmen gratis

Minioner

Minioner

De små gula varelser som kallas skyddsling, fick stor popularitet över hela världen som filmer om dem körde på bio. Och lätt att förstå varför. För underhuggare är en rolig historia om de små hantlangare som letar efter den ultimata onda herre, eftersom de kan tjäna.

Men ännu minioner inte hittat honom. Varje gång han hittas, dör han, och jakten börjar igen. Nu har tre underhuggare beslutade att ta saken i egna händer, och tillsammans ta Kevin, Stuart och Bob titta på den stora skurken utställningen. Men de tre underhuggare visas minst lika roligt som de är grymma.

Se filmen gratis

Bröderna Lejonhjärta

Bröderna Lejonhjärta

”Bröderna Lejonhjärta” är en anpassning av Astrid Lindgrens bok med samma namn. En riktig klassiker. Karl och Jonathan dö i tidig ålder, men återfödas i landet Nangijala, som är en veritabel underland . Men allt är inte glädje och gammen i Nangijala och faran lurar runt hörnet.

Idyllen störs av den mystiska riddare Tengil som sker i samarbete med draken Katla har tagit över makten i Rose Valley. Men de två bröderna kallade icke Bröderna Lejonhjärta för ingenting, och jakten går nu in för att återställa lugn och ro i Nangijala. Men Tengil och hans svartklädda soldater är avskyvärda.

Se filmen gratis

Emil i Lönneberga

Emil i Lönneberga

Emil är en blond svenska barn som skapats av den populära Astrid Lindgren. ”Emil i Lönneberga” är berättelsen om pojken som är bra i sinnet, och inga onda avsikter har. Tyvärr, Emil alltid fångas i olyckliga situationer och anses vara en skarnsunge. Inte minst av sin far Anton.

När Emil har gjort problem, är han inlåst i ett skjul, där han går tiden med hack snickare. Historien om Emil, som bor på en gård i Småland, är under ytan en bra historia om pojken som bara vill hjälpa till så mycket som möjligt, men alltid hamna missförstådd.

Se filmen gratis

Aladdin

Aladdin

Walt Disney film Aladdin är en klassiker som handlar om Aladdin, som har en magisk lampa som du kan önska saker. Det är relaterat till historier om Ali Baba och ”kungen av tjuvar”. Filmen var den mest framgångsrika i filmen 1992, som var utgivningsår, där den drog in över 504 miljoner. dollar.

Filmversionen av Aladdin har vissa förändringar jämfört med den ursprungliga berättelsen. Till exempel. är platsen i filmen den fiktiva arabiska staden Agrabah, medan i den ursprungliga berättelsen är mystisk islamisk stad i Kina. Ändå ”Aladdin” en riktig klassiker som du inte bör missa.

Se filmen gratis

Tingeling och älvornas hemlighet

Tingeling och älvornas hemlighet

”Tingeling och älvornas hemlighet” är berättelsen om Peter Pan vän blåklocka. Vinter skog är mystisk och förbjudet, som Tingeling och hennes vänner är varelser som hör till sommaren. Men nyfikenhet är för stor, och sammanfattar in i skogen.

I skogen möter hon vintergröna , har hon en speciell relation. Tillsammans försöker de gå till botten av vänskap och de får hjälp av den excentriska och smart älva Dewey. Filmen är en animerad film som har rönt stor framgång. Det visas med danska tal.

Se filmen gratis

Superhjältarna

Superhjältarna

Det är inte lätt att vara en superhjälte. Det är Mr Incredible sant för en myriad av stämningar som gör honom och ett antal andra superhjältar att ändra identitet. Nu tvingas de att vara helt normala och anonyma medborgare av regeringens vittnesskyddsprogram.

Men Mr Incredible uttråkad våldsamt i sitt nya liv som en försäkringsagent . Därför använder han sina superkrafter igen så snart som möjligt. Men det var också en bra idé? ”Superhjältarna ” vann en Oscar för bästa animerade film och har rönt stort beröm över hela världen. Filmen finns i både danska och engelska talar.

Se filmen gratis

Hitta Nemo

Hitta Nemo

”Hitta Nemo” 2003 är ett populärt och erkänt animerad film om en clownfisk Marlin och hans son Nemo. Marlin är rädd för åtanke när Nemo är nyfiken och utforskande. En dag ger Nemos nyfikenhet honom bort från sin far, och han hamnar i en tandläkare akvarium i den australiska staden Sydney.

Marlin måste nu övervinna sin rädsla för havet faror och tillsammans med glömsk men optimistisk Dory, drakar som de jagar för Nemo. Men Nemo är redan upptagen planera sin flykt tillsammans med andra akvariefiskar. ”Hitta Nemo” vann en Oscar för bästa animerade film 2003.

Se filmen gratis

Se också listan med de bästa barn serier. Har du en fråga eller tror att vi saknar en bra barnfilmer på listan, skriv ner det slutligen i kommentarrutan.