Contagion-filmen är nio år gammal, men har plötsligt vunnit massiv popularitet igen efter det pågående koronavirusutbrottet har förklarats som en pandemi – en världsomspännande epidemi. I december 2019 var det den 270: e mest tittade filmen av Warner Bros. i januari 2020 är det den 2: a mest sågade filmen och den 10: e mest hyrda filmen av alla.

Det kan bero på att du också har haft önskan att se vad ”surret handlar om”, eftersom det finns många likheter med det nuvarande utbrottet. Det är därför vi guider dig hit för att se den populära filmen.

Se filmen på Viaplay nu

Vad handlar om Contagion?

Först, låt oss kort gå igenom olika information om filmen, och inte minst vad det handlar om. Filmen är 9 år gammal och har välkända huvudroller i form av bland annat. Gwyneth Paltrow och Matt Damon. Här är de kalla fakta:

Utgivningsår: 2011

Längd: 106 minuter

Instruktör: Steven Soderbergh

Skådespelare: Gwyneth Paltrow, Matt Damon, Kate Winslet, Jude Law, Laurence Fishburne

IMDb-betyg: 6.6

Handlingen i filmen är gjord med en mycket realistisk bild, som regisserad av regissören. Även om man måste komma ihåg att det är fiktion, är det också en berättelse om vad som verkligen kan hända i världen. Det är realistiskt på så sätt att det inte heller handlar om att människor som smittats blir zombier, som är fallet i många andra filmer.

Det börjar med att en kvinna kommer hem från sin affärsresa i Hong Kong, där hon snart blir mycket sjuk och det gör också hennes son. Det tar inte lång tid innan de dör av den virusinfektion de har fått och detsamma händer på flera andra platser i världen. Det är nu ett lopp mot tiden för forskare att hitta ett botemedel och stoppa detta utbrott innan det är för sent.

Här kan du streame Contagion online

Det finns flera platser som det är möjligt att titta på och strömma Contagion online. Som det ser ut just nu är det inte möjligt att strömma Contagion genom ett av dina abonnemang för streamingtjänster. Å andra sidan är det möjligt att hyra filmen online och strömma den på flera platser. Du kan se var nedan:

Viaplay: Hyr och se Contagion för 39 kroner eller köp för 99 kroner – klicka här

SF Anytime: Hyr och se Contagion för 39 kronor eller köp för 139 kroner – klicka här

iTunes: Hyr och se Contagion för 39 € eller köp för € 99 – klicka här

Priset är detsamma för att hyra filmen överallt, men om du vill köpa den är det skillnad i priset. Vi kommer att hålla den här artikeln uppdaterad om filmen blir tillgänglig genom ett regelbundet streamingabonnemang.

Kan jag strömma Contagion på Netflix?

Tyvärr, nej. Du kan inte som det ser ut just nu. Å andra sidan kan du strömma den vid ovanstående strömningstjänster och vi kommer att hålla den här artikeln uppdaterad så att den ska vara tillgänglig på Netflix då kan du alltid hitta svaret här.

På Netflix finns det för närvarande ett antal andra virusrelaterade filmer och serier som är trender som du kanske är intresserad av om du är intresserad av att titta på Contagion.

Titta på Contagion-filmtrailern

Det är inte alltid bara att överskuggas av filmens popularitet, det är ju mycket individuellt om du gillar en film eller inte. Det är därför du bara kan titta på filmtrailern för Contagion, då den såg tillbaka 2011 när den släpptes.

Är det fortfarande något för dig? hoppa bara till en av sidorna vi nämner ovan för att hyra och strömma filmen nu eller senare idag. Njut av det!

Källa: https://www.buzzfeednews.com/article/davidmack/contagion-movie-coronavirus