Dan Brown har författat några av de mest populära detektiv-thrillers som världen sett. Kryptografi, nycklar och koder är återkommande teman i den amerikanska författarens romaner, där ”Da Vinci-koden” blivit en internationell bästsäljare och även den mest sålda boken i Sverige år 2004.

Dessa populära deckarthrillers finns nu tillgängliga som ljudböcker på svenska och engelska hos Bookbeat (en del kan även läsas som e-bok). Bookbeat kan testas gratis i 14 dagar just nu. Provperioden är inte bindande, så du kan säga upp abonnemanget igen, om du inte vill att abonnemanget ska fortlöpa.

Änglar och Demoner

Änglar och demonerSymbolforskaren Robert Langdon kallas till forskningscentret CERN i Schweiz för att titta närmare på några mystiska tecken, som har bränts in i bröstet på en mördad fysiker. Det visar sig att ett gammalt brödraskap kallat Illuminati har återvänt och söker hämnd på deras värsta fiende, den katolska kyrkan. Langdon kastas in i en intensiv och farlig jakt på mördaren, som leder honom genom Vatikanen och Rom. Spåren leder honom slutligen fram till brödraskapets innersta kärna.

”Änglar och Demoner” är egentligen en föregångare till ”Da Vinci-koden”, men det var först efter ”Da Vinci-kodens” internationella genombrott som Dan Browns romaner slog igenom på allvar.

Lyssna gratis på Bookbeat

I cirkelns mitt

I cirkelns mittEn NASA-satellit gör en chockerande upptäckt på Nordpolen, djupt ner i den arktiska isen. Den unga underrättelseagenten Rachel Sexton och vetenskapsmannen Michael Tolland tilldelas fallet, som visar sig vara ödesdigert. Plötsligt har de två huvudpersonerna dragits in i ett förrädiskt maktspel med livet som insats. Det är omöjligt för dem att med säkerhet veta vem de överhuvudtaget kan lita på. Komplotten leder Sexton och Tolland ända till Washington och långt in i maktens korridorer, där de slutligen avslöjar ett allvarligt bedrägeri.

Dan Brown leder läsaren in i ett gåtfullt och nervkittlande universum, där spänningen aldrig tar slut.

Lyssna gratis på Bookbeat

Da Vinci-Koden

Da Vinci-kodenRobert Langdon tillkallas då museidirektören på Louvren hittas mördad. På golvet vid sidan om honom står ett mystiskt kodat meddelande skrivet, som Langdon ger sig i kast med att tyda. Huvudpersonen får denna gång hjälp med utredningsarbetet av den franska kryptografen Sophie Neveu. Langdon och Neveu inser att många av de mystiska meddelandena har direkt koppling till Leonardo Da Vincis verk, och att verken döljer en välbevarad hemlighet. Det går upp för de båda, att de inte bara är på jakt efter en mördare. De är även på god väg att avslöja en av världshistoriens största hemligheter.

Lyssna gratis på Bookbeat

Inferno

InfernoSymbolforskaren Robert Langdon dras ännu en gång in i en nervkittlande utredning. Den här gången befinner vi oss i hjärtat av Italien, och centrum för utredningen är det fascinerande, dystra och mystiska litterära mästerverket Inferno, som den florentinska diktaren Dante Alighieri skrev på 1300-talet. Langdon står inför en obehaglig motståndare, och han vet inte alls vem han kan lita på. Koder och symboler dyker upp längs vägen i utredningsarbetet, som leder Langdon djupt in i klassisk konst, hemliga korridorer och avancerad vetenskap. Han kämpar för att lösa mysteriet innan det är för sent, och världen för evigt kommer vara förändrad.

Lyssna gratis på Bookbeat

Begynnelsen

BegynnelsenDan Browns senaste spänningsroman tar med läsaren på ännu en hisnande jakt genom dolda koder, religion, symboler och konst. Den här gången beger sig Robert Langdon in i en värld av modern konst och utmanas av två grundläggande frågor i människans historia: Varifrån kommer vi, och vart är vi på väg? Datageniet och framtidsforskaren Edmond Kirsch har presenterat sin forskning inom området för de tre stora trossamfunden kristendomen, islam och judendomen. Kirsch är på god väg att avslöja den nya vetenskapen för resten av världen, men han blir skjuten innan han kommer så långt.

Lyssna gratis på Bookbeat

Spänningen är intensiv och medryckande från början till slut, och konspirationsteorierna lever och frodas i Dan Browns universum.

Du kan läsa och lyssna på Dan Browns spänningsromaner på svenska och engelska hos Bookbeat. Prova gratis i 14 dagar här. Trevlig läsning!