De bästa filmtjänsterna

Vi rekommenderar för


Filmer och serier

Viaplay Sverige

(Prova 14 dagar gratis)

Hyrfilm

Viaplay Sverige

(Hyr film)

Det finns oerhört många olika streamingtjänster som låter dig streama film, serier och sport. Det finns faktiskt så många att det kan vara svårt att skilja på de dåliga från de bra.

Därför har vi bestämt oss för att testa de mest populära serie-/filmtjänsterna för att ta reda på vilken som är den bästa, så att du kan få den bästa möjliga upplevelsen med din serie-/filmtjänst. Streamingtjänsterna är rangordnade från vitsorden 1 till 5, där 5 är det bästa möjliga.

Nedanstående streamingtjänster är antingen gratis eller kan provas gratis under en begränsad period. På detta sätt har du faktiskt möjlighet att prova de olika tjänsterna för att hitta din personliga favorit.

Viaplay

Viaplay

Betyg: 5 av 5

Viaplay lanserades år 2007 och är idag den näst mest populära streamingtjänsten i Finland. Den är också vinnaren i vårt test, och det finns det flera grunder till.

Den första orsaken till att Viaplay vann vårt test är på grund av tjänstens utbud. Förutom det stora utbudet av populära TV-serier och filmer erbjuder Viaplay också diverse realityprogram helt exklusivt (som ex. Paradise Hotel, Expedition Robinson m.m.), dvs. program som du bara kan se hos Viaplay. Dessutom kan du också streama sporthändelser samt hyra de nyaste filmerna hos Viaplay.

Viaplay har också en rad användbara funktioner. Exempelvis kan du ladda ner en stor del av tjänstens innehåll offline så att du kan titta på det utan internetuppkoppling.

Prova gratis i 2 veckor

Netflix

Netflix

Betyg: 5 av 5

På andraplats kommer Netflix, som blev tillgänglig i Finland år 2012 och som faktiskt är den mest populära streamingtjänsten i Finland.

Liksom Viaplay har Netflix också ett riktigt stort utbud av både film och serier. Framförallt är deras egenproducerade serier och filmer (som t ex. House of Cards, Narcos, Orange is the New Black m.m.) ett stort plus. Däremot kan du varken se populära svenska realityprogram, sport eller de senaste biosuccéerna hos Netflix, vilket är anledningen till att Viaplay är testets vinnare.

Precis som Viaplay har Netflix också ett användarvänligt gränssnitt samt användbara funktioner (t ex. du kan också ladda ner offline-innehåll hos Netflix).

Prova gratis i 1 månad

C More

C More

Betyg: 5 av 5

På tredjeplats av de bästa streamingtjänsterna hittar vi C More.

Om du framförallt är ute efter bra filmer ska du överväga C More, eftersom C More kan erbjuda ett av de bästa utbuden av film bland dessa streamingtjänster. Här hittar du allt ifrån de senaste biosuccéerna till gamla klassiker. Å andra sidan är tjänsten lite sämre när det gäller utbudet av serier. Så om du också vill kunna se på serier, bör du nog överväga Viaplay eller Netflix. Dock bör det nämnas att du faktiskt kan se den senaste säsongen av Game of Thrones hos C More.

Förutom filmer och serier kan du också streama golf samt diverse C More-kanaler. C More saknar dock en offline-funktion.

Prova gratis i 2 veckor

HBO Nordic

HBO Nordic

Betyg: 4 av 5

HBO är ursprungligen en amerikansk Tv-kanal, vilken har producerat några av de mest populära amerikanska TV-serierna. I 2012 blev detta innehåll även tillgängligt i Skandinavien via HBO Nordic.

Där C More har ett av de bästa utbuden av film bland streamingtjänsterna, kan HBO Nordic skryta med att ha ett av de bästa utbuden av serier. Du känner säkert redan till Game of Thrones, som (förutom hos C More) bara kan ses hos HBO Nordic. Men förutom Game of Thrones erbjuder tjänsten också på en mängd andra kritikerrosade serier som exempelvis True Detective, Taboo m.m. Å andra sidan är kvaliteten på filmutbudet mycket begränsat.

HBO Nordic har ett utmärkt gränssnitt och kan användas på en stor mängd olika enheter. Tyvärr finns det ingen offline-funktion.

Prova gratis i 1 månad

SF Kids Play

SF Kids Play

Betyg: 4 av 5

Detta är en streamingtjänst bara för barn, och detta har vi haft i åtanke under vårt test. Dock är den från början svenska streamingtjänsten fylld till brädden med utmärkt klassiskt innehåll för barn.

SF Kids Play får vitsordet 4 av 5 i vårt stora test av filmtjänster. Detta eftersom tjänsten lever upp till alla de förväntningar man kan ha av en streamingtjänst, fast med ett innehåll bara för barn. Bland innehållet hittar vi t ex. Pippi Långstrump, Alfons Åberg och många andra klassiska barnberättelser, men även nyare succéer som Byggare Bob och Brandman Sam kan hittas hos tjänsten.

SF Kids är gratis att prova den första månaden. Du binder inte upp dig och får obegränsat med tillgång till allt fantastiskt innehåll.

Prova gratis i 1 månad

Viafree

Viafree

Betyg: 3 av 5

Viafree är en reklamfinansierad streamingtjänst som ägs av MTG (som också ligger bakom Viaplay).

Hos Viafree kan du se många av de program som visas på TV3 samt innehåll från MTV och Comedy Central. Och det bästa av allt – du kan streama dem helt gratis. Det finns dock en nackdel. Det visas nämligen reklam när du streamar programmen via Viafree. Därutöver publiceras programmen heller inte lika snabbt hos Viafree som de görs hos Viaplay.

Om du vill slippa reklam, se programmen tidigare och få ett väsentligt större utbud är det istället Viaplay du bör teckna ett abonnemang hos.

Prova gratis