Game of Thrones är det här årtiondets största franchise inom serie- och bokvärlden. Alla pratar om detta äventyr, läser böckerna och följer med i den populära toppserien från HBO. Om du ännu inte läst eller lyssnat på böckerna, så oroa dig inte för än finns chansen. Det blir kul att läsa eller lyssna på böckerna även om man sett serien.

Game of Thrones-böckerna i ordningsföljd

Totalt finns det 7 böcker, men det beror på att några av dem är i 2 delar, så ser man till titlarna så är det totalt 5 böcker. De 5 böckerna ska läsas eller lyssnas på i ordningen som finns listad nedan, där du även kan läsa vad de handlar om och hur du kan läsa eller lyssna på dem gratis.

Du kan hitta alla Game of Thrones böckerna på e-bok och ljudbok hos Bookbeat, som du kan prova helt gratis utan bindningstid i 14 dagar.

Bok 1: Kampen om järntronen

Kampen om järntronen ljudbockDen engelska boktiteln är: ”A Game of Thrones” och den är inledningen till Game of Thrones-världen. I den första boken möter man en stor del av alla de karaktärer som kommer pryda historien genom resten av serien. Först och främst handlar den om den eviga kampen om järntronen.

Lyssna gratis på Bookbeat

Bok 2: Kungarnas krig

Kungarnas krigDen engelska boktiteln är: ”A Clash of Kings” och den handlar om kampen mellan Västeros rättmätiga kungar. Stark och Baratheon kämpar mot varandra om vem som ska vara kung i Västeros, vem är den rättmätiga kungen. Slaget mellan kungarna får fruktansvärda konsekvenser.

Lyssna gratis på Bookbeat

Bok 3: Svärdets makt

Svärdets maktDen engelska boktiteln är: ”A Storm of Swords” och nu splittras kungariket mellan flera kungar som anser att de ska sitta på Järntronen. Lannister har makten och sitter för närvarande på järntronen, men det finns någon som har en annan åsikt om vem som ska sitta på tronen. Samtidigt blir hotet från den andra sidan muren större och större.

Lyssna gratis på Bookbeat

Bok 4: Kråkornas fest

krakornas_festDen engelska boktiteln är: ”A Feast for Crows” och det råder plötslig vapenvila i kampen om Järntronen. De största kandidaterna till den har dött och andra som gör anspråk på den är för svaga eller för långt bort för att göra något åt det. Men det planeras komplotter och hotet från norr är stort, så det är utan tvekan nya slag på gång.

Lyssna gratis på Boobeat

Bok 5:  Drakarnas dans

Drakarnas dansDen engelska boktiteln är: ”A Dance with Dragons” och nu går den skrivna historien mot sitt slut. Danaerys drakar håller på att växa sig stora och hon får allt mer makt. Medan Cersei befinner sig i fångenskap i Kungshamn. Vad har framtiden att ge för Västeros när det snart kommer andra och gör anspråk på järntronen.

Lyssna gratis på Bookbeat