Letar du efter en bra ljudbok eller e-bok som du vill börja höra / läsa, så har du kommit till rätt artikel. För som jag här har samlat 6 platser där du antingen kan lyssna eller läsa en audio / e-bok. Och det bästa är att de är helt gratis att använda.

4 av tjänsterna är endast gratis under en begränsad tid, men de återstående 2 tjänster är gratis för obegränsad tid. Så jag undrar om du kan hitta vad du söker bland dessa webbplatser.

Bookbeat

Bookbeat gratis ljudböcker och e-böckerBookbeat är en av de mest populära bogtjenester i Sverige. De gillar de flesta streamingtjänster endast ett abonnemang som i sin tur ger tillgång till alla e-böcker och ljudböcker . De har ett stort urval av e-böcker och ljudböcker från den svenska och nordiska författare, men det finns också många utländska böcker.

Du kan prova alla e-böcker och ljudböcker på Bookbeat gratis i 14 dagar utan bindning. Med gratis prenumeration gör att du kan använda alla fördelar Bookbeat erbjuder dig och du kan lyssna på och läsa böcker på alla dina enheter med Bookbeats app. Prova gratis i 14 dagar.

Pris: 149 kr (Prova 14 dagar gratis)

Prova Bookbeat gratis i 14 dagar

Bokus Play

Bokus Play ljudböckerEn av Sveriges största bokhandlare: Bokus, har tagit steget vidare och öppnat den helt egna streamingtjänsten Bokus Play. Det är en boktjänst som endast erbjuder streaming av ljudböcker så du kan lyssna på tusentals ljudböcker när du är på språng, och då är det dessutom till ett av de billigaste priserna på marknaden eftersom Bokus Play endast kostar 79 kr. i månaden.

Som medlem av Bokus Play får du mycket mer än enbart möjligheten att streama ljudböcker. Därutöver får du nämligen alltid 5 % rabatt på dina köp hos Bokus.com, 10 % rabatt på studieböcker och 30 % på presentpapper och presentsnören, och då är det självklart alltid med fri frakt. Som ny medlem kan du prova Bokus Play gratis i 14 dagar utan bindningstid.

Pris: 79-139 kr. (Prova gratis i 14 dagar)

Prova Bokus Play gratis i 14 dagar

Audiobooks

Audiobooks logoOm du inte har något emot att ljudböckerna är på engelska, så kommer Audiobooks vara ett riktigt bra val för dig. För hos Audiobooks hittar du ett enormt utbud av ljudböcker. Du kan nämligen lyssna på mer än 125.000 ljudböcker hos Audiobooks. Och det är till och med till ett lägre pris per månad.

Audiobooks fungerar på ett lite annorlunda sätt. Med ett abonnemang kan du nämligen välja en ljudbok i månaden. Vill du lyssna på fler böcker än den valda boken under månadens gång, så köper du nästa bok (dock till ett mycket fördelaktigt pris). I gengäld har du tillgång till dina valda böcker för evigt (även efter att du sagt upp ditt abonnemang). Du kan prova Audiobooks gratis i 30 dagar (d.v.s. du kan få en ljudbok helt gratis).

Pris: 130-140 kr (Prova 30 dagar gratis)

Prova Audiobooks gratis i 30 dagar

Audible

audible

Audible är en internationell ljudbokstjänst, med en ocean av titlar. Det är antagligen världens största streamingtjänst för böcker med en massa bästsäljande titlar. Speciellt nog erbjuder Audible endast ljudböcker på sin tjänst och alla boktitlar är på engelska. Vill du därför lyssna på böcker på svenska ska du använda Bookbeat eller Nextory.

Du kan prova Audible helt gratis i 30 dagar utan bindningstid. Därefter kostar det £7,99 i månaden, motsvarande ca. 80-90 kr i skrivande stund. Det är därför något billigare än t ex. Nextory m.fl. efter den gratis provperioden.

Pris: 80-90 kr (Prova 30 dagar gratis)

Prova Audible gratis i 30 dagar

Nextory

Nextory gratis i 14 dagarNextory är en av de enda tjänster som erbjuder dig att välja mellan flera abonnemang, vilket är exakt vad marknaden har saknats. Du kan välja mellan 3 olika abonnemang beroende på hur mycket tillgång och hur många fördelar du kommer att ha.

Du kan prova Nextory gratis i 14 dagar och gå på jakt efter bra böcker i deras stora arkiv av ljudböcker och e-böcker. De har ett stort utbud av litteratur för barn och vuxna i alla genre. Det finns både böcker från många svenska författare, men också internationellt kända författare.

Pris: 99-249 kr (Prova 14 dagar gratis)


Elib (Axiell Media)

Elib gratis e-böcker och ljudböckerElib är biblioteket portal, där du har fri att låna e-böcker och ljudböcker till din telefon eller dator (antingen via deras hemsida eller Elibs app). Både e- och ljudböcker är indelade i kategorierna ”vuxna”, ”barn och ungdomar” och ”litteratur”.

Utskottet för Elib dock minskade kraftigt efter Nextory m.fl. har kommit. Därför du inte hittar de stora och välkända böcker som du kan hitta på Nextory. Men du kan fortfarande ha tur att hitta några utmärkta ljud och e-böcker där.

Pris: Gratis

Prova Elib

Bookboon

bookboon gratis e-böckerOm du är intresserad av fria studie böcker och böcker av litteratur på språk, ekonomi och verksamhet är Bookboon rätt plats. Här kan du kostnadsfritt ladda ner ett stort urval av e-böcker på jobb, ekonomi och många andra saker som kan förbättra ditt dagliga liv.

Skulle du verkligen fångas upp av bookboon, kan du också investera i böcker som hör till premiumkategorin . Här får du betala lite för e-böcker, men det är ett billigt pris jämfört med att köpa dem i en bokhandel. På Bookboon finns bara e-böcker är facklitteratur.

Pris: Gratis (e-böcker innehåller annonser)

Prova Bookboon

Känner du till andra platser med gratis ljudböcker och e-böcker, skriv sedan äntligen ner det i kommentarfältet.