Ska ni ha en trevlig stund under semestern eller en helt vanlig vardags- eller helgkväll, så är den ultimata mysfilmen: Harry Potter. Just nu kan du exklusivt streama alla 8 Harry Potter-filmerna på Cmore, som du kan prova helt gratis i 14 dagar utan bindningstid.

Ordningsföljd för Harry Potter-filmerna

Det är inte bara en av filmerna du kan streama, utan alla 8 filmer. Du kan streama filmerna precis som du vill med svenskt, danskt, norskt eller engelskt tal och svenska danska, finska, eller norska undertexter.

Kommer du inte ihåg vilken film som är den första i serien, eller i vilken det är som Voldemort återuppstår? Då kan du läsa en kort resumé av alla filmerna och hitta den du letar efter.

Den första: Harry Potter och De vises sten

Harry Potter och De vises stenVilken är den första Harry Potter-filmen? Det är Harry potter och de vises sten. Filmen börjar med att Harry Potter lever i mugglarvärlden och inte har någon aning om att han har en trollkarls förmågor. Men då Harry Potter börjar få brev från skolan Hogwarts, upptäcker han att det är något hans fosterföräldrar döljer för honom.

Det slutar med att Hagrid kommer brakandes in genom dörren och släpar med Harry Potter till den magiska världen. Härifrån är det en stor överväldigande röra där Harry Potter dras in i en värld han inte känner till, men där alla känner till honom.

Se filmen gratis

Den andra: Harry Potter och Hemligheternas kammare

Harry Potter och Hemligheternas kammareI den andra filmen har Harry Potter bekantat sig med den magiska världen och han påbörjar sitt andra år på magiskolan – Hogwarts. Men skolåret börjar dock inte enligt plan, då Harry Potter får utegångsförbud och inte får lov att bege sig till skolan.

Denna gång hämtas han och räddas i en flygande bil, där Ronald Weasly är chaufför. De flyger hela vägen till Hogwarts men kommer alldeles för sent och får en dålig start på skolåret. Utmaningarna från första året fortsätter in i det andra året där de tre vännerna: Ron, Hermione och Harry på nytt förirrar sig in i en kamp mot det onda.

Se filmen gratis

Den tredje: Harry Potter och Fången från Azkaban

Harry Potter och Fången från AzkabanEfterhand har Harry Potter blivit en tämligen duktig trollkarl och kan nu styra sina förmågor, men dem används dessvärre på ett ogynnsamt sätt då han blåser upp sin faster så hon flyger bort på grund av att hon talade illa om hans föräldrar.

Harry Potter springer hemifrån efter olyckan och blir upphämtad av nattbussen som kör honom till Den Läckande Kitteln. Här kan han övernatta tills han ska åka till Hogwarts för ett nytt skolår med magi. Harry Potter får veta att det finns en fånge som rymt från Azkaban, som är ute efter honom, så han måste vara på sin vakt.

Se filmen gratis

Den fjärde: Harry Potter och Den flammande bägaren

Harry Potter och Den flammande bägarenHarry tillbringar sommaren med sin moster och morbror men räddas av Ron och hans bröder, som tar med honom till Vindelhuset, där han spenderar resten av sommaren med Hermione och Ron, innan de i slutet av sommaren ska se världsmästerskapen i Quiditch.

Det här året hålls en turnering på skolan där man utsätts för stor fara. Till allas stora förvåning väljs Harry Potter ut till att delta i turneringen, trots att han är minderårig. Det är magi som står på spel, men Harry Potter är tvungen att delta i turneringen när flammornas bägare har dragit hans namn.

Se filmen gratis

Den femte: Harry Potter och Fenixorden

Harry Potter och FenixordenI den femte filmen utsätts Harry Potter för mer fara än tidigare. Filmen börjar med att han anklagas för att ha utövat magi inför en mugglare, men lyckligtvis hjälper Dumbledore honom ur situationen, så att Harry Potter kan återvända till skolan och alla sina vänner.

Han räddas av en grupp manliga och kvinnliga trollkarlar, som tar med honom till ett hemligt hus och berättar att han får lov att följa med till Hogwarts. På skolan är det stora förändringar att vänta, och det eskalerar tills en ny rektor tillsätts.

Se filmen gratis

Den sjätte: Harry Potter och Halvblodsprinsen

Harry Potter och HalvblodsprinsenDen här gången hämtar Dumbledore Harry från hans sommarsemester hos sin förfärliga familj och tar honom med sig för att övertala en gammal lärare att återvända till Hogwarts. Det lyckas och Dumbledore tar honom med sig till ett hus, där han vistas fram tills de ska återvända till skolan.

På skolan kastas Harry Potter ut i ett nytt ämne, men som tur är får han en bok som hjälper honom att bli en favorit hos läraren, vilket han får nytta av vid ett senare tillfälle.

Se filmen gratis

Den sjunde: Harry Potter och Dödsrelikerna – Del 1

Harry Potter och Dödsrelikerna – Del 1Nu har det blivit allvar och det handlar inte längre om skolan, utan om att hitta en lång rad föremål, som Voldemort har delat upp sin själ i, och på så sätt gjort sig odödlig. Harry får sällskap av Ron och Hermione i jakten, som inte blir lätt.

När de hittar dessa föremål, kommer de fram till att de påverkar dem och skapar splittringar i gruppen. Därför gäller det för dem att hitta ett sätt som de kan förgöra dem på så snabbt som möjligt.

Se filmen gratis

Den åttonde: Harry Potter och Dödsrelikerna – Del 2

Harry Potter och Dödsrelikerna – Del 2I andra delen av dödsrelikerna och den åttonde och sista Harry Potter-filmen står den slutliga uppgörelsen mellan det goda och det onda. Harry Potter och vännerna är fortfarande på jakt efter de sista föremålen med Voldemorts själ och de behöver komma in på skolan, men det kan de inte göra utan hjälp.

Skolan har nämligen övertagits av de onda och den behöver därför befrias. Några av de andra lever för att hjälpa Harry, Ron och Hermione att ta sig in i skolan, och de lyckas befria skolan från de onda, men den sista och viktigaste uppgörelsen väntar fortfarande, med skolan som fästning.

Se filmen gratis

Nu är det verkligen upplagt för att ha en trevlig stund med alla 8 Harry Potter-filmerna. Om du inte vet vilken du vill se, eller saknar svar på vissa frågor om Harry Potter, så se om du inte kan hitta dem nedan.

Frågor och svar om Harry Potter

Nedan kan du hitta svar på diverse frågor om Harry Potter.

Vilken Harry Potter-film är bäst?

Det här är en väldigt subjektiv fråga, då folk alltid kommer att ha sina personliga preferenser, men jag kan säga att min favorit av Harry Potter-filmerna är Harry Potter och Fången från Azkaban.

Bedömer man utifrån IMDb, så är Harry Potter och dödrelikerna – Del 2 den bästa Harry Potter-filmen. Nedan kan du se hur resterande Harry Potter-filmer har rankats på IMDb:

Harry Potter 1: 7,6
Harry Potter 2: 7,4
Harry Potter 3: 7,9
Harry Potter 4: 7,7
Harry Potter 5: 7,5
Harry Potter 6: 7,6
Harry Potter 7: 7,7
Harry Potter 8: 8,1

I vilken Harry Potter-film dör Dumbledore?

Detta är en spoiler för dig som ännu inte sett filmerna, men Dumbledore dör i den sjätte filmen. Det är Professor Snape som har ihjäl honom, men enbart för att Dumbledore själv bett honom att göra det.

Hur långa är Harry Potter-filmerna?

Den längsta Harry Potter-filmen varar i 2 timmar och 54 minuter, och det är den andra filmen. Sammanlagt varar alla filmer i 20 timmar och 4 minuter. Nedan kan du se hur speltiden är fördelad i de enskilda filmerna:

Harry Potter 1: 2 timmar 39 minuter
Harry Potter 2: 2 timmar 54 minuter
Harry Potter 3: 2 timmar 22 minuter
Harry Potter 4: 2 timmar 37 minuter
Harry Potter 5: 2 timmar 22 minuter
Harry Potter 6: 2 timmar 34 minuter
Harry Potter 7: 2 timmar 26 minuter
Harry Potter 8: 2 timmar 10 minuter

Har du fler frågor om Harry Potter-filmerna, är du välkommen att ställa dem i kommentarfältet nedan, så ska jag göra mitt bästa för att svara. Ha så trevligt med filmerna.