Allt fler barn har smarttelefoner eller surfplattor, vilka låter dem spela spel, se på film m.m. Det har därför blivit viktigare att tänka på det ljud barnen utsätts för, när de spelar spel och lyssnar på musik på dessa apparater.

När dina barn sitter och spelar eller lyssna på musik, sitter de ofta med hörlurar på och det är just detta ljud direkt in i öronen som kan vara farligt, men det går att motverka. För flera kända märken inom ljudindustrin har nämligen utvecklat set med hörlurar till barn med en maximal ljudstyrka på 85 DB.

Här har vi samlat de 3 bästa hörlurarna för barn.

#1 Trust Sonin Kids hörlurar

Trust Sonin hörlurar för barn

Finns också i rött/blått och rosa/lila

Trust Sonin Kids är ett förnuftigt exempel på hörlurar för ditt barn. Liksom Griffin KaZoo har de en maximal ljudstyrka på 85 DB, så ditt barns öron skyddas på bästa sätt mot skador. De uppfyller den Europeiska säkerhetsstandarden för barn (EN71).

Det är nog de mest bekväma hörlurarna för barn. De är också lite dyrare än de andra hörlurarna vi hittar i listan, men pengarna är väl investerade. Hörlurarna är designade som klassiska kåpor, och sitter tätt om båda öronen för bästa möjliga ljudupplevelse.

Klistermärken medföljer, så att dina barn kan göra sina hörlurar mer personliga och få ut ännu mer glädje av dem. Du kan också välja att själv köpa några klistermärken, som dina barn kan använda för att dekorera dem med.

Pris: 199,00 kr.

Kan köpas hos Inkclub

Specifikationer:

 • volym 85 DB
 • Till barn från 3 år
 • För både pojkar och flickor
 • 3 olika färger

#2 Philips trådlösa hörlurar

Phillips trådlösa hörlurar för barn

Philips har också skapat några trådlösa hörlurar som är speciellt designade för barn. De är konstruerade så att de kan justeras efter barns mindre huvuden och begränsa ljudstyrkan till max 85 DB, men de kan justeras efter hur högt man som förälder tycker är lagom.

Philips modell av hörlurar till barn heter Philips SHK4000. Det är klassiska kåpor, med riktigt bra komfort. De väger inte särskilt mycket och är tunna, och bygeln är tillverkad i ett skönt material som inte irriterar hårbotten. De är mycket flexibla och enkla att packa. Själva högtalarna stänger in örat och garanterar att ljudet inte spiller ut i rummet, så att de inte stör föräldrar eller andra personer i närheten.

Pris: 490,00 kr.

Kan köpas hos Dustin

Specifikationer:

 • Max. volym 85 DB
 • Max. volym är justerbar
 • De är trådlösa
 • Till barn från 6 år
 • För både pojkar och flickor
 • Driftstid 9 timmar

#3 MyDoodles hörlurar

My Doodles barnhörlurar On-Ear

Kommer med ap- eller uggledesign.

MyDoodles är ett märke som tillverkar elektronik och tillbehör till elektronik speciellt för barn. De tillverkar både in-ear och over-ear hörlurar för barn med häftiga motiv och färger. Här kikar vi närmare på deras hörlurar för barn, som kommer med Ugglemotiv.

MyDoodles hörlurar spelar med en frekvens på 20 Hz – 20 Khz och har en ljudbegränsning på 84 DB, så de lever upp till standarden för barnhörlurar. Bygeln är tillverkad för att passa små huvuden och kan justeras därefter. Det är ett riktigt bra erbjudande för ett par häftiga hörlurar till de lite mindre barnen, eftersom motiv och design är snyggt skapade i många färger och med varsin figur.

Pris: 199 kr.

Kan köpas hos Inkclub

Specifikationer:

 • volym 84 DB
 • Till barn från 3 år
 • 1,2 meter lång sladd

Hörlurar till barn med säkert ljud

Det geniala med hörlurar till barn är att de maximalt kan skruvas upp till en volym av 85 DB. Normalt kan de hörlurar vi vuxna använder skruvas upp till en ljudnivå som når långt över 100 DB. Beroende på vad man söker efter och vem som ligger bakom undersökningen, möts du av olika skalor angående vad en decibel är. På bilden nedanför kan du få en någorlunda idé om hur mycket 85 DB är, jämfört med vanliga hörlurar som kan spela upp till 110 DB utan problem.

decibel-scale

Som du kan se motsvarar 85 DB en dammsugare eller ljudnivån på stadstrafik. Därmed överstiger inte volymen den dina barn normalt utsätts för i vardagen. Det är därför hörlurar för barn är en bra investering.

Det är inte bara ljudnivån som en bra aspekt av ovannämnda hörlurar, det har också blivit certifierade av direktivet 2009/48/EC om leksakers säkerhet, vilket betyder att de är ytterst säkra för barn att använda. Kom bara ihåg att följa åldersbegränsningen.

Om du har några frågor eller kommentarer, så tveka inte med att lämna dem i kommentarsfältet härnedan.