Den prisvinnande norrmannen Jo Nesbø är en man med många talanger. Utöver att vara en framgångsrik deckarförfattare, är han även journalist, civilekonom, musiker och före detta professionell fotbollsspelare. Hans böcker om polisen Harry Hole har vunnit stort internationellt erkännande.

Du kan lyssna på eller läsa Jo Nesbøs fantastiska böcker som ljudböcker eller e-böcker på Bookbeat. Om du inte har en användarprofil på Bookbeat, så kan du prova det gratis i 14 dagar (det finns ingen bindningstid).

Fladdermusmannen – en lovande debut

FladdermusmannenJo Nesbø debuterade med ”Fladdermusmannen” år 2007. Det var även den första boken i serien med Harry Hole, som handlar om den norska alkoholiserade kriminalkommissarien, Harry Hole, som skickas till Australien för att hjälpa till att lösa mordet på en norsk tjej. Harry Hole går djupt in i fallet, och beger sig tillsammans med kollegan, Andrew Kensington runt i Sydneys hårda gatumiljö för att se om det finns några ledtrådar som kan leda dem till mördaren. Boken är ruggigt spännande och välskriven, och är ett måste för alla deckarälskare. Om du inte redan känner till Jo Nesbøs författarskap, så är det här du ska börja. Du hittar ”Fladdermusmannen” på BookBeat, där du alltid kan provlyssna på en del av berättelsen innan du köper den.

Lyssna gratis på Bookbeat

Snömannen bjuder på isande spänning

Snömannen”Snömannen” är den sjunde boken i serien om Harry Hole. Den här gången får vår norska hjälte ett anonymt brev, som är undertecknat med Snömannen. Efterhand som han fördjupar sig i saken, upptäcker han oroväckande samband till tidigare försvinnandefall. Utan att avslöja för mycket, vågar jag absolut utlova att ditt förhållande till den söta oskyldiga snömannen aldrig kommer bli densamma efter att du lyssnat på Jo Nesbøs mästerverk. Den isande berättelsen kommer ge dig kalla kårar varje gång snön faller för första gången. Ta en gratis provlyssning på BookBeat, och se om du inte fängslas av den. Romanen filmatiserades dessutom 2007 med ingen mindre än Michael Fassbender i huvudrollen som Harry Hole.

Lyssna gratis på Bookbeat

Törst efter hämnd

TörstDen 11:e och sista boken i serien om den norska kriminalkommissarien Harry Hole heter ”Törst”. Efter tre år av lugn och ro i Oslo, har staden skakats på nytt. En kvinna har blivit bestialiskt mördad efter en Tinder-date, och mördaren har därefter tömt hennes kropp på blod och lämnat bitmärken på halsen. Harry Hole har dragit sig tillbaka som kriminalkommissarie från Oslos mordavdelning, men inser att det är nu han äntligen har chansen att få tag i den mördare, han aldrig fick klorna i. Du kan lyssna på hela den fasansfulla berättelsen på BookBeat – eller läsa den som e-bok på samma sida. Dessutom kan du alltid få 14 dagar gratis på BookBeat, innan du binder dig.

Lyssna gratis på Bookbeat

Huvudjägarna, ett jetset-liv i överflöd

HuvudjägarnaMed Huvudjägarna har Jo Nesbø skapat en genial bedragarroman om den framgångsrika headhuntern Roger Brown, som lever ett liv i första klass. Men bakom den perfekta ytan gömmer sig mörka affärer, där Roger Brown agerar adrenalinjägare, konsttjuv och svindlare. Det är det enda sättet som han kan fortsätta sitt jetset-liv på och tillfredsställa sin vackra fru, galleriägaren Diana. Då Roger genom sin fru presenteras för den inflytelserika Clas Greve, börjar den galna kuppen. Greve har nämligen en ovärderlig målning av Rubens i sin ägo. Du kan både lyssna på och läsa Huvudjägarna på BookBeat. Romanen filmatiserades dessutom 2011.

Lyssna gratis på Bookbeat

Macbeth – människans mörka sida

MacbethKan man göra en omskrivning av ett av Shakespeares mästerverk, och göra det till ett nutida verk? Ja, det kan man. Jo Nesbøs spänningsroman ”Macbeth” är en nervkittlande thriller om en maktkamp, som utspelar sig fysiskt – men även mentalt. Ett narkotikatillslag i en storstad på 70-talet utvecklas till ett våldsamt blodbad, och då tillkallas Macbeth – stadens bästa polis. På ytan rullar det på för honom. Han har pengar, makt och kärlek. Men Macbeth är före detta narkoman och plågas av ett våldsamt förflutet, vilket ger honom paranoida tankar och tvingar honom till att döda. Nesbø förmår, likt Shakespeare, att avmåla det mänskliga sinnets mörka sidor med eleganta penseldrag. Hör eller läs boken på BookBeat – helt gratis de första två veckorna.

Lyssna gratis på Bookbeat

En multitalang har hittat sitt rätta element

Det var blott ett urval av Jo Nesbøs många publiceringar. Författaren har även skrivit böcker under pseudonymen Tom Johansen, och då är han mannen bakom barnböckerna ”Doktor Proktor”. Dessutom var Jo Nesbø även frontman i bandet Di Derre, som hade en jättehit med låten ”Jenter”. Man får allt säga att Jo Nesbø är lite av en alltiallo– men att han med författarkarriären har hittat sitt rätta element.