Om du letar efter ett enkelt och gratis sätt att utveckla dina engelskakunskaper på, så har du kommit till rätt plats. Här kommer jag nämligen att visa dig hur du kan lära dig engelska gratis på ljudbok, som du kan lyssna på i bilen eller på din smarttelefon.

Du kan lära dig engelska för nybörjare samt för erfarna genom att följa de 3 kurser jag rekommenderar härunder. Det finns också många andra engelska språkkurser på ljudbok, som du kan lyssna på gratis hos Bookbeat.

Lär dig engelska – Grunnkurs

Engelsk språkkurs GrunnkursOm du inte hängde med i grundskolan eller levde på en tid då inte ämnet var så viktigt, så kan det vara god tid för dig att börja med en engelsk grundkurs. I grundkursen lär du dig om tal, tid, dagar, månader, färger osv.

Denna grundkurs är för nybörjare, och inlärningsprincipen är lyssna – upprepa – lär. Du startar ljudboken, inläsaren läser upp ett ord eller en fras på svenska och engelska, och du upprepar frasen. Totalt lär du dig 422 fraser, mer än 3000 ord, och du kommer att kunna klara dig bra i engelsktalande länder.

Lär dig engelska på ljudbok

Lär dig engelska – Fortsättningskurs

Engelsk språkkurs FortsettelseskursNär du har klarat av grundkursen, kan du gå vidare till fortsättningskursen. Här lär du dig ännu mer engelska. Ord och fraser blir längre och svårare, men du kommer att märka att du snart klarar av att föra längre samtal på engelska.

Återigen är inlärningsprincipen lyssna – upprepa – lär, och du kommer lära dig omkring 468 fraser och mer än 3800 ord. I denna ljudbokskurs kommer du bland annat att lära dig vanliga termer inom matlagning, företagsvärlden, skolor, vardagsliv och mycket mer.

Lär dig engelska på ljudbok

Lär dig engelska – För erfarna

Engelsk PåbygningskursOm du verkligen vill bli bra på att samtala på engelska, så är denna kurs för erfarna den du ska ta. Precis som de andra kommer den i form av en ljudbok och kan därför tas med överallt, i farten, i bilen, på resan osv. Huvudtemat för den här kursen är att stärka din förmåga till att inleda och upprätthålla samtal på engelska.

I denna engelska språkkurs på ljudbok kommer du att lära dig 456 fraser och mer än 4000 ord. Du lär dig också mer om engelsk grammatik, och därmed blir du bättre på att tala korrekt engelska.

Lär dig engelska på ljudbok

När du har tagit alla 3 kurser och förstått allt du har hört och lärt dig, så kommer du att vara riktigt bra på det engelska språket. Ha det så kul!