Ljudböcker på engelska

Vill du lyssna på ljudböcker på engelska? Då har jag en riktigt bra nyhet till dig. Du kan nämligen hitta ljudböcker på engelska hos flera streamingtjänster av böcker online. Nedan har jag listat samtliga.


Bookbeat

BookbeatBookbeat är också en streamingtjänst, som utöver deras svenska ljud- och e-böcker, även har ett imponerande utbud av engelska ljud- och e-böcker. Här kan du t.ex. hitta böcker på engelska av Jojo Moyes, Stephen King och många andra.

Du kan prova Bookbeat gratis i 14 dagar. Det finns ingen bindningstid. Så du är inte bunden att fortsätta med abonnemanget efter provperioden.

Prova Bookbeat gratis i 14 dagar

Audiobooks

Audiobooks logoAudiobooks är en internationell streamingtjänst av ljudböcker, där du får tillgång till över 125 000 ljudböcker (till ett ännu lägre pris i månaden än Nextory och Bookbeat). Däremot är det enbart ljudböcker och merparten av ljudböckerna är på engelska.

Därutöver fungerar Audiobooks på ett lite annorlunda sätt än Nextory och Bookbeat. Som medlem hos Audiobooks kan du nämligen välja en ljudbok i månaden. I gengäld är ljudboken din för evigt. Du kan prova Audiobooks gratis i 30 dagar (d.v.s. att du får den första boken helt gratis).

Prova Audiobooks gratis i 30 dagar

Audible

audibleAudible är en internationell boktjänst, ägd av giganten Amazon. Audible fungerar på samma sätt som Audiobooks. D.v.s. att du som medlem får 1 bok varje månad för ett pris på ca. 80 kr. Samtidigt får du stora rabatter på alla deras andra boktitlar, så du hittar dem inte billigare någon annanstans. Den första månaden hos Audible är gratis och du får därmed den första boken 100% gratis.

Hos Audible har de endast ljudböcker, där finns enstaka svenska ljudböcker, men annars är merparten av deras ljudböcker på engelska. Så om du bara vill ha ljudböcker på engelska, är Audible ett riktigt bra val.

Prova Audible gratis i 30 dagar

Nu vet du var du kan hitta ljudböcker på engelska online. Om du är intresserad av ljudböcker på andra språk, kan du faktiskt även hitta ljudböcker på tyska, franska och spanska hos ovannämnda boktjänster.