Mindfulness är en behandlings- och meditationsform som blivit väldigt populär under de senaste åren. Det har den bl.a. blivit på grund av att den är så effektiv och lättillgänglig för de flesta, utan att man behöver göra någon större investering.

I denna artikel kommer jag även att informera dig om hur du kan streama mindfulnessövningar på ljudbok helt gratis, och rekommendera några av de bästa ljudbokskurserna i mindfulness.

Mindfulness på ljudbok

Du kan komma igång med mindfulnessmeditation på ljudbok helt gratis. Allt du behöver är dig själv, hörlurar och en smartphone eller surfplatta. Sedan ska du upprätta ett gratis konto hos Bookbeat och hitta den mindfulnessövning du vill komma igång med.

Kom igång gratis med mindfulness på Bookbeat

Mindfulness för djupare sömn

Mindfulness för djupare sömnEtt av de mest utbredda problemen för oss människor är sömnproblem. Det är väldigt många som har svårt att få sin djupsömn, och ju äldre vi blir desto svårare blir det.

Med den här mindfulnessmeditationen kan du bli mycket bättre på att komma in i den djupa sömnen. Den behagliga musiken samt berättarrösten, bidrar till att lugna dig samt säga saker som gör att du slipper oro, ångest och rädsla som annars ofta dyker upp när vi lägger oss för att sova.

Kom igång gratis med mindfulness på Bookbeat

Mindfulness för djupare medvetande

Mindfulness för djupare medvetandeI en hektisk vardag kan det vara svårt att hinna uppfatta allt som sker runt omkring en, samt att njuta av de vackra omgivningarna man befinner sig i. Den här ljudboken är fokuserad på mindfulnessövningar som hjälper dig att öka din medvetenhet och ta in fler intryck. I slutändan kommer det även ha betydelse för din kreativitet och förmåga att ta in ny kunskap.

Den 43 minuter långa meditationen berättas vackert av en lugn och djup stämma. Du vägleds även genom en vacker visualisering, där du promenerar längs en strand under en vacker stjärnhimmel.

Kom igång gratis med mindfulness på Bookbeat

Mindfulness för att slippa ångest

Mindfulness för att slippa ångestBekymmer är något vi alla känner igen och om vi låter dem ta över för mycket utvecklas det till oro och ångest. Ett sätt att lära sig kontrollera sina bekymmer på, är genom att meditera och uppnå mindfulness. Den här ljudboken är full av övningar som lär dig att släppa ångesten och de bekymmer som fyller din vardag.

Det är vetenskapligt bevisat att personer som utövar mindfulnessmeditation är bättre på att släppa sin ångest och inte fastna i sina bekymmer. Ljudbokskursen hjälper dig även att reagera lugnare i stressiga situationer. I den här ljudboken tas du även igenom en vacker visualisering.

Kom igång gratis med mindfulness på Bookbeat

Mindfulness för självhjälp

Mindfulness för självhjälpHar du obehag i kroppen eller fysiska smärtor? Ofta förstärks det av allt som sker i ens huvud, men detta kan man ta kontroll över via meditation. Den här kursen i mindfulness hjälper dig att uppmärksamma dina energier i kroppen och hitta samt avlägsna de negativa energierna, där de tagit över.

Lugn musik och en lugn stämma bidrar till att hjälpa dig bli mer uppmärksam på de positiva sakerna och släppa de negativa. Totalt sett mynnar det ut i att dina fysiska smärtor försvinner helt eller delvis.

Kom igång gratis med mindfulness på Bookbeat

Mindfulness för tacksamhet

Mindfulness för tacksamhetDen sista ljudboken jag vill nämna i denna omgång, hjälper dig att använda mindfulnessmeditation för att bli mer tacksam för det du har och den du är. Övningarna hjälper dig att ansluta dig till dina känslor, sinnen och tankar, så du uppnår en mer positiv syn på saker och ting.

Denna 47 minuter långa meditation består även av en vacker visualisering av dig själv på en äng. Visualiseringen medverkar till att du släpper omgivningarna för en stund och fokuserar på den visualiserade platsen. Det gör att du får ut mest möjligt av mindfulness-meditationen.

Kom igång gratis med mindfulness på Bookbeat

Det var bara ett litet urval av de mindfulness-övningar du kan hitta som ljudbok hos Bookbeat. Det finns många fler att hitta, så det finns en god anledning till att använda Bookbeat som din mindfulnessinstruktör. Kom ihåg att du kan prova Bookbeat gratis i 14 dagar, och därefter kostar det från 139 kr. i månaden.

Prova Bookbeat gratis

Om du har frågor, kommentarer eller något du gärna vill dela med andra som läser denna artikel, så skriv avslutningsvis nere i kommentarsfältet.