De bästa musiktjänsterna

Vi rekommenderar


Bästa ljud

Tidal musiktjänst med bästa ljud

(Prova 1 månad gratis)

Testvinnare

Apple Music bästa videos

(Prova 3 månader gratis)

Flest videor

Apple Music bästa videos

(Prova 3 månader gratis)

Under de senaste åren har ett stort antal musiktjänster på nätet fått se dagens ljus. Så många att det faktiskt kan vara svårt att ta reda på vilken man ska välja.

För att ta reda på vilken musiktjänst som är bäst testade vi de mest kända så att din musikstreamingtjänst kan ge dig den bästa upplevelsen. Vi har gett varje tjänst ett betyg från 1 till 5 och här nedan rangordnas dem enligt dessa.

Alla tjänster kan också prövas gratis under en viss period så att du har möjlighet att hitta din personliga favorit.

Apple Music

Apple Music musiktjänst

Betyg: 5 av 5

Apple Music lanserades 2014 som Apples online-musiktjänst och man måste medge att dem har lyckats mycket väl. Under 2016 kom också en stor gränssnittsuppdatering som ökat användbarheten avsevärt.

I allmänhet har Apple Music ett riktigt bra urval av mer än 35 miljoner låtar (här hittar du även Frank Oceans senaste album och alla Taylor Swift-album) samt det bästa och största urvalet av musikvideor. Du får också hela 3 månaders gratis användande och en bra ljudkvalitet.

Även om Apple Music kom med en stor uppdatering kan deras gränssnitt fortfarande vara lite rörigt (särskilt för icke-Appleanvändare). Detta är dock något som de flesta kan vänja sig vid.

Pris: 99 kr per månad

Prova gratis i 3 månader

Spotify

Spotify musiktjänst

Betyg: 5 av 5

Spotify har utvecklats sedan 2006 och är förmodligen den mest kända streamingtjänsten. Tillsammans med Groove Music och Apple Music får den högsta betyg i detta test. Det får den till stor del på grund av det stora utbudet av över 35 miljoner låtar, ett användarvänligt gränssnitt och bra ljudkvalitet på upp till 320 Kbps.

Dessutom är det tillgängligt på nästan alla enheter. En av de riktigt bra sakerna med Spotify är det faktum att det också finns en gratisversion (dock med antingen visuell reklam eller reklam som man lyssnar på), vilket endast Deezer också har. Är du bara intresserad av en gratisversion kan Spotify rekommenderas.

En av nackdelarna är dock att stora artister väljer bort Spotify när de släpper nya album (detta omfattar bland andra Beyonce och Frank Oceans senaste album samt alla Taylor Swift-album).

Pris: 0 kr eller 99 kr per månad

Prova gratis i 30 dagar

Groove Music

Groove Music musiktjänst

Betyg: 4 av 5

Groove Music (tidigare känd som Xbox Music eller Zune Music) är Microsofts online-musiktjänst och är faktiskt ett riktigt bra exempel. Med fler än 40 miljoner låtar är detta en av de musiktjänsterna som har flest (mer än till exempel Spotify och Apple Music).

Dessutom får du också ett riktigt användarvänligt gränssnitt och bra ljudkvalitet. Groove kan på din dator (Windows PC och Mac) användas både via en webbuppspelare samt ett program som laddas ned från Internet. Dessutom kan den användas med Windows Phone, Android, iPhone, Xbox samt via Sonos högtalare.

Den enda nackdelen med Groove är att det inte finns en gratisversion (så som Spotify har med reklam). Men vill du gärna undgå reklam är Groove enligt oss det bästa valet.

Pris: 99 kr per månad

Prova gratis i 30 dagar

Tidal

Tidal musiktjänst

Betyg: 4 av 5

Då många av dessa tjänster är likartade finns det är bara en tjänst som är lite annorlunda och det är TIDAL. TIDAL är den enda artistplattformen (som ägs av Jay-Z) och det betyder att många album bara släpps på TIDAL (t.ex. Beyonces senaste album ”Lemonade”).

Dessutom finns det även musikvideor i HD på TIDAL, som endast Apple Music också har. Med Tidal HiFi abonnemang (199 kr/månad) kan du bland annat höra låtarna i CD-kvalitet, vilket är betydligt bättre kvalitet än vad du hör på Spotify, Apple Music etc.

Den enda anledningen till att TIDAL inte får 5 i betyg är att deras urval av låtar inte lika stort som hos de andra tjänsterna.

Pris: 99 kr eller 199 kr per månad

Prova gratis i 30 dagar

Google Play musik

Google Play Music musiktjänst

Betyg: 4 av 5

Googles musikstreamingtjänst, Google Play Music är faktiskt en utmärkt tjänst (även om många kanske inte vet om det). Med över 35 miljoner låtar får du ett riktigt bra urval och dessutom en bra ljudkvalitet på 320 Kbps.

Google Play Music har också en cool funktion som gör att du kan ladda upp 50 000 låtar från din egen dator och lyssna på dem gratis genom deras program. Vill du dock streama online från deras bibliotek av låtar måste du betala (du kan dock prova det gratis i hela 4 månader).

En av nackdelarna med Google Play Music är att det inte finns en gratis reklamfinansierad version. Dessutom kan det heller inte kopplas till Apple TV och Xbox 360.

Pris: 0 kr eller 99 kr per månad

Prova gratis i 30 dagar

Napster

Napster musiktjänst

Betyg: 4 av 5

Napster började faktiskt som en illegal fildelningstjänst redan år 2000 men tvingades ett år senare att stänga för att inte riskera att bli stämda. År 2005 återupptogs det som en laglig sida av musikförsäljning och är idag en utmärkt musiktjänst online, dock med vissa brister.

Napster har ett riktigt bra urval av över 40 miljoner låtar. Många av deras låtar kan du höra till en bra kvalité av 320 Kbps, men för vissa låtar får du nöja dig med 192 Kbps eller 64 Kbps, vilket är ganska irriterande.

I tillägg till den ibland låga ljudkvaliteten är en annan nackdel med Napster också att det inte finns någon gratis reklam-baserad version (såsom exempelvis Spotify har).

Pris: 99 kr per månad

Prova gratis i 30 dagar

Deezer

Deezer musiktjänst

Betyg: 4 av 5

Deezer är med sina mer än nio år bakom sig en av de äldre musiktjänsterna (faktiskt äldre än Spotify). På många sätt liknar den Spotify (till exempel på att den också har en gratis reklam-version), men det finns en del andra saker som gör att Spotify kanske ändå väljs framför den.

Med mer än 40 miljoner låtar får du ett mycket stort och bra urval. Ljudkvaliteten är ganska bra, du kan använda den på i stort sett alla enheter och inte minst kan du använda gratisversionen, vilket är ett stort plus.

Men det som drar ner Deezers betyg är deras användargränssnitt, särskilt för deras mobilapp . Detta är ett stort minus då många lyssnar på musik via sin mobila enhet.

Pris: 99 kr per månad

Prova gratis i 30 dagar