Netflix är nog den största och mest populära streamingtjänsten i Sverige. Men med ett Netflix-abonnemang kan vi bara streama innehållet från Sverige och inte från andra länder.

Många av oss vill ta med oss våra Netflix-filmer och serier på t.ex. semestern, men vi får helt enkelt inte lov att streama Netflix utomlands eftersom Netflix bara har köpt rättigheterna till att streama från Sverige. Det finns dock en lösning och den kommer jag att visa dig i detta inlägg.

Vad ska du använda för att se Netflix utomlands?

För att kunna streama Netflix utomlands, behöver du använda 4 väldigt enkla saker:

Internet – Du behöver ha tillgång till internet utomlands. Det är inget stort problem nu för tiden, då de flesta av oss har det som en del av vårt mobilabonnemang. Alternativt kan du hitta gratis Wi-Fi på ett café/restaurang.

Enhet – Du behöver en enhet, där du kan streama från Netflix. Det är vanligen en dator, surfplatta eller smartphone. Allt går att använda.

Netflix-abonnemang – Självklart måste du ha ett Netflix-abonnemang annars blir det helt omöjligt att få tillgång till streamingtjänsten. Kom ihåg att du kan prova Netflix gratis de första 30 dagarna.

Svensk IP-adress – Det sista du behöver är en svensk IP-adress och det är nog detta du står utan, men som tur är så kommer jag visa dig hur du får det i detta inlägg.

När du kan bocka av de 3 första sakerna, som jag utgår ifrån att du själv vet hur du skaffar, så kan du hoppa vidare till nästa avsnitt där jag visar dig hur du får en svensk IP-adress och streamar Netflix utomlands.

Om du är osäker på hur du får internet utomlands, vilka enheter du kan använda eller hur du skaffar ett Netflix-abonnemang, så tveka inte att ställa frågor i kommentarsfältet nederst på sidan.

Svensk IP-adress utomlands med VPN-tjänst

Nu har det blivit dags att skaffa en svensk IP-adress utomlands. Det får du med hjälp av en så kallad VPN-tjänst, som gör det möjligt att logga in på ett svenskt nätverk trots att du sitter utomlands. VPN står för Virtual Private Network.

Det finns ett hav av olika VPN-tjänster som man kan använda sig av och de flesta fungerar oklanderligt. Vi vill dock rekommendera Hidemyass.com, som av flera medier korats till den bästa VPN-tjänsten som finns. Därför är denna guide även gjord med Hidemyass.com som utgångspunkt.

Guide: Så ser du Netflix utomlands!

Och nu till guiden där vi visar dig hur allt fungerar step-by-step. Det finns 3 steg i guiden:

  1. Upprätta ett konto hos Hidemyass.com (eller en annan VPN-tjänst)
  2. Installera Hidemyass.com på din enhet
  3. Ändra till en svensk IP-adress via Hidemyass.com

OBS! Utseende och priser på bilderna i guiden, kan variera från hur det verkligen ser ut på Hidemyass.com och Netflix.

Upprätta ett konto hos Hidemyass.com

Det första du behöver göra är att gå till Hidemyass.com och upprätta ett konto.

På förstasidan kommHMAer du se en ”BUY NOW” knapp som du ska klicka på. Alternativt kan du klicka uppe i menyn på punkten ”PRICE PLANS”, du tas då vidare till samma sida.

Hidemyass.com bästa VPN service

Nu ska du välja ett abonnemang.

Hidemyass VPN service abonnemang

Det finns flera abonnemangstyper, ju fler månader du binder dig till desto billigare blir ditt abonnemang. Om du ska iväg på en kortare resa så välj ”1 month plan”, om du ska på utlandsvistelse i förbindelse med exempelvis studier så välj ”6 month plan” eller ”12 month plan”.

När du har valt ett abonnemang, genom att klicka på ”BUY NOW”, så kommer du tas vidare till betalningssidan.

betalningssidan Hidemyass VPN

Skriv in dina betalningsuppgifter och sedan är du igång med VPN-tjänsten Hidemyass.com.

Se Netflix utomlands med HMA!

Installera Hidemyass.com

Nästa steg är att installera Hidemyass.com på din enhet, alltså den enhet som du kommer att använda för att titta på Netflix utomlands. Det kan vara din dator, surfplatta eller smartphone.

Installera HMA! app

Efter köpet blir du automatiskt vidareskickad till en sida där du kan ladda ner HMA! applikationen. Det kan ta 5-10 minuter innan de har verifierat ditt köp.

Om du inte skickas vidare automatiskt till denna sida och du vill streama från din dator, så kan du ladda ner Hidemyass.com’s mjukvara från deras hemsida. Om du vill streama från din smartphone kan du ladda ner deras app från App Store eller Google Play Store.

När du har laddat ner Hidemyass mjukvara, ska du använda din inloggning som du fick upprättad då du beställde ditt abonnemang eller den licensnyckel du kan hitta under din kontaktinformation på deras hemsida.

Ändra till svensk IP-adress

Nu har det blivit dags att ändra till en svensk IP-adress genom att logga in i deras app eller mjukvara till datorn.

Bild 1: Välj hur du vill logga in. Med användarnamn och kod eller med licensnyckel.

Bild 2: Skriv in dina uppgifter beroende på vilket inloggningsalternativ du valde.

Bild 3: När jag loggar in första gången kommer en skärmbild där man bara ska klicka på ”Förstått”.

Bild 4: Nu ska du gå in under punkten ”Platsläge” och klicka på ”Välj en plats”.

Hidemyass applikation login

Bild 5: Det kommer nu en lång lista över alla de länder som HMA! har en VPN i. Du ska självklart välja Sverige, då det är svenska Netflix vi gärna vill se utomlands.

Bild 6: Du kan använda sökfältet till att söka efter ”sweden” och klicka på resultatet.

Bild 7: Bekräfta att det är Sverige du vill ändra VPN till genom att klicka på ”Upprätta förbindelse nu”. Det tar ett ögonblick innan förbindelsen är upprättad.

Bild 8: Nu kan du se att anslutningen till Sverige står som ”Ansluten” och du kan med ett enkelt klick stänga av anslutningen igen eller ändra anslutning till ett annat land.

Hidemyass app svenska VPN

När förbindelsen är ansluten kan du logga in på ditt Netflix-konto, oavsett om det är i en webbläsare eller i Netflix app, och streama loss på alla de filmer och serier som du kan se när du sitter tillbakalutad med fötterna upp där hemma i vardagsrummet.

Logga in på Netflix utomlands

Du ska göra som du brukar när du loggar in på Netflix. Det viktiga är att du har aktiverat HMA! så att det ser ut som om du befinner dig i Sverige.

I vanliga fall när du försöker logga in på Netflix utomlands med ett Svenskt Netflix-konto och sätter igång en uppspelning, så kommer du att mötas av denna skärmbild:

Nu när du har använt HMA! till att ändra till ett svenskt Virtual Private Network, kommer du inte att mötas av samma skärmbild. Istället kommer Netflix fungera som det brukar och du kommer få möjlighet att streama alla filmer och serier, som om du satt hemma i vardagsrummet.

Jag hoppas att denna guide har varit hjälpsam och att du nu kan se Netflix utomlands, oavsett om du ska på semester eller på en längre utlandsvistelse.