Audible ägs av Amazon. Det är en streamingtjänst som ger dig möjligheten att streama massor av ljudböcker via alla dina enheter oavsett var du befinner dig. Med andra ord är det en streamingtjänst som vi känner igen från t ex. Storytel.

Audible finns tillgängligt för alla svenskar och alla kan därför prova tjänsten gratis i 30 dagar. Det är dock inte möjligt att lyssna på svenska titlar, men det finns ett oerhört stort utbud av engelska titlar.

Prova Audible gratis i 30 dagar

Som ny kund hos Audible kan du få 30 dagar med tjänsten helt gratis. Provperioden är utan bindningstid, så du kan när som helst säga upp ditt abonnemang. Under din gratis provperiod kan du välja fritt ur hela biblioteket av böcker hos Audible.

Prova Audible gratis i 30 dagar

När du registrerar ett gratis användarkonto på Audible får du två gratis böcker den första månaden + medlemskapet gratis. Därefter debiteras du £7,99 varje månad – motsvarande ca. 80-90 kr beroende på kursen på det brittiska pundet. Du blir självfallet inte debiterad om du säger upp ditt abonnemang innan provperioden har gått ut.

Audible ljudböcker

Audible är en streamingtjänst som endast erbjuder ett utbud av ljudböcker. De har ett enormt utbud av ljudböcker, fler än 200.000 boktitlar och detta utökas hela tiden med nya.

Audible fungerar på så sätt, att du har ett löpande abonnemang som varje månad inkluderar en ny ljudbok gratis. Om du vill lyssna på mer än 1 ljudbok i månaden, betalar du en mindre summa för dessa. I gengäld kan du alltid välja mellan alla ljudböcker som finns i deras enorma bibliotek, vilket är mycket större än det utbud som Storytel erbjuder tillsammans.

När du avslutar ditt abonnemang, är alla de böcker du har köpt och fått gratis dina. Det betyder att du kan fortsätta lyssna på dem flera månader i sträck även om du säger upp ditt abonnemang. Ljudböckerna är dina för evigt, när du väl har skaffat dem.

Du kan alltid byta ut en ljudbok mot en ny om du skulle ångra dig, men om du helt enkelt gärna vill ha fler ljudböcker än den du får gratis varje månad, så säkerställs att du får köpa ljudböcker till extra bra priser, med ända upp till 70% rabatt.

Ljudböcker på engelska

En nackdel för oss svenskar är att det främst finns ett utbud av engelska ljudböcker. Lyckligtvis är de flesta av oss bra på engelska, så frågan är bara om du tycker att det är värt besväret.

Om du orkar med att höra böckerna på engelska kan du i gengäld också hitta ett närmast oändligt utbud av ljudböcker i alla genrer. Oavsett om du föredrar deckare, romantik, barnböcker eller någonting annat, så kan du hitta det på Audible.

Ljudböcker på andra språk

Det finns också ljudböcker på andra språk än engelska, tyvärr är inget av dem svenska, och de andra språk du kan lyssna på hos Audible är också sådana de flesta svenskar inte kan flytande.

Om du är intresserad av att lyssna på böcker på ett annat språk, kan du här se vilka andra språk det finns ljudböcker på hos Audible.

  • Ljudböcker på franska
  • Ljudböcker på spanska
  • Ljudböcker på tyska
  • Ljudböcker på italienska
  • Ljudböcker på japanska

Audible app

Du kan använda Audible överallt. Antingen genom att ladda ner deras app till iOS eller Android eller på din PC. Det innebär att du alltid kan ha dina föredragna ljudböcker i handen eller i fickan, och eventuellt ersätta musiken du går omkring med mot ljudet av en mästerlig bästsäljande ljudbok på engelska.

Priser

Audible har en mycket enkel prissättning, faktiskt precis som Storytel. Du betalar ett pris oavsett vem du är. Priset är £7,99 i månaden – motsvarande ca. 80-90 kr beroende på kursen på det brittiska pundet.

Konceptet är däremot lite annorlunda och det innebär att du endast får 1 ny gratis bok i månaden, och om du vill lyssna på fler än den gratis bok du får varje månad, måste du betala för de böcker du köper därutöver. Det är självklart till rimliga och konkurrenskraftiga priser.

Kom ihåg att när nästa månad av ditt medlemskap börjar, så kan du välja en helt ny bok att lyssna på 100% gratis. Om du vill prova Audible gratis i 30 dagar, kan du göra det härunder:

Prova Audible gratis i 30 dagar

Har du några frågor eller kommentarer angående Audible eller något av det vi har skrivit, så tveka inte att lämna en kommentar i fältet härunder.