Streamingtjänster med ljud- och e-böcker – som t ex. Storytel – har blivit alltmer populära de senaste åren. Men är Storytel med sina 169 kr i månaden värt det? Det kommer du att få reda på i det här inlägget, där jag recenserar Storytel.

Klicka här för att gå direkt till slutsatsen av recensionen.

Utbud av ljud- och e-böcker

Det som är smart med Storytel är att du får tillgång till fler än 50.000 böcker direkt från din smartphone eller surfplatta. Med andra ord behöver du inte betala varje gång du köper en ny bok – som ändå får stå och samla damm i bokhyllan.

Frågan är dock om dessa 50.000 böcker är böcker man vill lyssna på/läsa? Detta har jag undersökt genom att utgå från de 25 mest populära böckerna, för att se hur många av dessa böcker du kan hitta hos Storytel.

Storytel böcker

Du hittar ett brett utbud av olika ljud- och e-böcker hos Storytel.

Storytel har 11 av de 25 mest populära böckerna hos Bokus.

Nästan hälften av de mest populära böckerna finns hos Storytel, vilket får anses vara riktigt imponerande. Det tyder på att det finns någonting för alla smaker hos Storytel.

Funktioner

Storytel fungerar bara på surfplattor och smartphones. Dvs. om du saknar surfplatta eller smartphone kan du inte använda Storytel. Det fungerar som så, att du installerar en app på din surfplatta/smartphone och sedan kan du lyssna på/läsa deras böcker när du vill.

Storytel har ett ganska användarvänligt gränssnitt, där du enkelt kan hitta dina böcker. Man kommer också med förslag på böcker beroende på vilka böcker du har läst tidigare.

Storyel har ett användarvänligt gränssnitt, där du lätt kan navigera.

Förutom det användarvänliga gränssnittet, erbjuder Storytel också en rad användbara funktioner. Bl.a. kan nämnas att:

  • Du kan ladda ner böcker för offline användning, så att du kan läsa och lyssna på dem utan internetuppkoppling
  • Du kan ändra teckenstorleken + bakgrundsfärgen när du läser e-böckerna
  • Du kan aktivera sov-funktionen, så att ljudboken automatiskt pausar efter ett antal minuter
  • Du kan använda Storytel med tredjeparts-system som t ex. Sonos

Dessa är bara några av de smarta funktioner som Storytel erbjuder. Den enda nackdelen som kan nämnas är att du inte kan använda Storytel via t ex. datorn, utan bara via smartphones/surfplattor.

Pris

Storytel har ett abonnemang: Unlimited. Med abonnemanget kan du lyssna på/läsa alla deras ljud- och e-böcker. Abonnemanget kostar 169 kr i månaden.

Detta kan låta som mycket pengar. Men även om du bara lyssnar på/läser en bok i månaden, kommer du fort att spara pengar eftersom nya böcker ofta kostar mer än 200 kr. Dessutom slipper du krånglet med att köpa boken, och du kan snabbt välja en ny bok om den första inte är någonting för dig.

Du kan dock prova Storytel helt gratis i 14 dagar. Det finns ingen bindningstid – så du kan alltid säga upp dit abonemmang, ifall du inte är intresserad av mer än de 14 gratis dagarna.

Slutsats

Storytel får 5 av 5 i den här recensionen.

Det får de först och främst p.g.a. deras stora utbud, där många av de nyaste och mest populära böckerna ingår. Utbudet är också större än hos deras konkurrenter. Dessutom har de också ett användarvänligt gränssnitt.

Finns det någon nackdel med Storytel, så är det att du inte kan använda tjänsten på andra enheter än surfplattor och smartphones (som t ex. via din dator). De flesta har idag antingen en surfplatta eller smartphone, så det bör dock inte vara ett problem för de flesta.

Men trots denna lilla nackdel får Storytel 5 av 5 i denna recension. Jag använder själv Storytel, och kan personligen rekommendera tjänsten om du letar efter en streamingtjänst för ljud- och e-böcker.

I varje fall så kan du prova tjänsten gratis i 14 dagar. Så kan du själv ta reda på om det passar dig:

Prova Storytel gratis i 14 dagar

Har du några frågor om Storytel, kan du lämna dem nere i kommentarsfältet.