Sagan om ringen är utan tvekan ett av världens största äventyr och en av de mest lästa bokserierna någonsin. Böckerna gavs ut för många år sedan och har sedan dess filmatiserats med stor succé. Om du inte har läst böckerna än, så har du missat något. Men här kan du som tur är läsa om hur du kan lyssna på dem gratis som ljudbok på engelska.

Sagan om ringen-böckerna

Sagan om ringen är en bokserie bestående av 3 böcker, om man inte även räknar in Hobbiten. De 3 böckerna är sammanhängande och väldigt detaljerat och fantastiskt skrivna. Du kan läsa e-böckerna eller lyssna på ljudböckerna gratis antingen på Bookbeat i 14 dagar.

Första boken: Ringens brödraskap

The Fellowship of the RingI Ringens brödraskap träffar vi Frodo, Sam, Gandalf och alla de andra personerna som kommer att prägla resten av serien. Den första boken handlar väldigt mycket om äventyret som väntar och resan mot att tillintetgöra ringen. Mycket inträffar och man färdas genom stora delar av universum.

Lyssna gratis på Bookbeat

Andra boken: De två tornen

De två tornenI De två tornen ändrar sig historien något då ringens brödraskap splittras för vinden och de går nu enskilda vägar för att hjälpa Frodo med att förstöra ringen och hindra Sauron och hans armé från att överta hela Midgård. Frodo och Sam är nu ensamma och möter Gollum som tidigare haft ringen och gärna vill återfå den.

Merry och Pippin har tagits till fånga och Aragorn, Gimli och Legolas försöker jaga de Uruk-haier som har fångat dem. På deras väg får de en stor överraskning och deras uppdrag förändras, och de måste nu ta sig vidare mot Helm’s Deep.

Lyssna gratis på Bookbeat

Tredje boken: Konungens återkomst

Konungens återkomstI den tredje och sista boken i Sagan om ringen trilogin ska det sista och största slaget utkämpas och ringens, samt Frodos öde ska avgöras. De första farliga striderna avgjordes i De två tornen men nu väntar ännu svårare och mer avgörande strider för ringens brödraskap och inte minst för Frodo.

Frodo och Sam närmar sig Mordor och berget där de kan förstöra ringen, men det finns många hinder på vägen. Aragorn och de andra ska utkämpa den avgörande striden när de ska försvara konungarnas by Minas Tirith.

Lyssna gratis på Bookbeat