Trilogin Hunger games är en amerikansk science fiction-serie som skrivits av Suzanne Collins. Vi följer Katniss Everdeen, som blivit utvald att delta i de årliga hungerspelen i direktsänd tv. Samtidigt är ett uppror på gång i de 12 distrikten, varifrån 24 deltagare väljs ut till hungerspelen (The Hunger Game), mot den förtryckta huvudstaden Capitol.

Hunger Games-böckerna har sålt mer än 65 miljoner exemplar bara i USA, och trilogin är översatt till 51 olika språk. Serien Hunger Games filmatiserades för första gången år 2012, med Jennifer Lawrence i huvudrollen som Katniss Everdeen. Filmerna blev en storsuccé och har sedan dess fått tre efterföljare.

Nu finns Hunger Games-trilogin även som ljudböcker och e-böcker på svenska hos Bookbeat. Du kan prova tjänsterna gratis i 14 dagar. Provperioden är ej bindande, så du kan säga upp ditt abonnemang om du inte vill betala.

The Hunger Games 1 – Hungerspelen

HungerspelenI ruinerna av det gamla Nordamerika ligger nu landet Panem, som består av 12 distrikt. Varje år tvingar makthavarna i Panem varje distrikt att välja ut en tjej och en kille som ska delta i hungerspelen, som är en årlig kamp på liv och död i direktsänd tv. Den 16-åriga Katniss med smeknamnet Katta, bor tillsammans med sin mamma och lillasyster i det allra fattigaste distriktet. Då Kattas lillasyster väljs ut till att delta i hungerspelen, ställer Katta upp frivilligt och tar sin lillasysters plats. Det betraktas av många som Kattas dödsdom, men med sin tuffa bakgrund som drivkraft står Katta redo att kämpa för sitt liv i hungerspelen.

Lyssna gratis på Bookbeat

The Hunger Games 2 – Fatta eld

Fatta eldKatta har överlevt hungerspelen och borde vara lycklig och lättad nu när hon återvänt hem till sin familj och sina vänner. Men Kattas medhjälpare från Distrikt 12, Peeta, har vänt henne ryggen och inget är längre som förut. Runt om i landet pyr ett uppror mot makthavarna i huvudstaden Capitol. Samma makthavare menar att Katta bär skulden till oron, och nu vill de hämnas på henne. Då nästa hungerspel ska börja, får Katta den hemska nyheten att hon återigen valts ut. Samtidigt utspelar sig ett personligt drama mellan Katta och Peeta, som slutar med att de båda ska representera Distrikt 12 i hungerspelen. Enligt reglerna kan endast en av dem ta sig därifrån levande.

Lyssna gratis på Bookbeat

The Hunger Games 3 – Revolt

RevoltDen tredje boken i The Hunger Games-trilogin, ger en nervkittlande avslutning på berättelsen om Katta och hennes kamp för överlevnad i hungerspelen. Katta har klarat de tidigare utmaningarna, trots att hennes hem ligger i ruiner. Nu visar det sig att Kattas överlevnad i hungerspelen var planerad. Upproren kommer använda henne som symbol för revolutionen, för nu ska Capitol störtas och Panems befolkning kommer få sin slutgiltiga hämnd på makthavarna. Ett möjligt uppror kommer kosta Katta stora personliga förluster, och frågan är om det ens är möjligt att störta president Snow.

Lyssna gratis på Bookbeat

Hos Bookbeat får du tillgång till den populära trilogin Hunger Games, som ljudböcker och e-böcker på svenska. Trevlig läsning!