Microsoft Silverlight är en gratis webbläsare plugin som hjälper till att ge dig de bästa interaktiva upplevelser på datorn och smartphone. Det är en plugin som måste du ha installerat, om du dra nytta av olika online streamingtjänster. Ska du strömma från länder, däribland Netflix, HBO Nordic och Viaplay, måste du ha Microsoft Silverlight Plugin i din webbläsare. Microsoft Silverlight egen definition av sin produkt är:

Silverlight is a powerful development platform for creating engaging, interactive user experiences for Web, desktop, and mobile applications when online or offline.

Själva programmet används för professionella IT-användare att utveckla webbplatser, applikationer, appar och andra program. Förutom detta är det som sagt också en plugin för webbläsare som du som användare, och i vissa fall måste installera.

Anledningen till att du har ofta att ha det installerat i din webbläsare när du strömma innehåll från populära streamingtjänster är att streamingtjänster har utnyttjat Microsoft Silverlight när de visar filmer på sina sidor. De har sedan Silverlight erbjuder en av de bästa användarupplevelser när det gäller att visa animationer och videoinnehåll på webbplatser.

Om du redan dra nytta av en av de populära videostreamingtjänster, har du installerat Silverlight plugin i din webbläsare. Om du ännu inte har börjat använda en videostreamingtjänst kan du klicka nedan och installera Microsoft Silverlight Löslig Plugin.

Installera Microsoft Silverlight plugin i din webbläsare