Är du osäker på om du ska välja streamingtjänsten Viaplay eller hayu, så har du kommit till helt rätt inlägg. För i detta inlägg har jag nämligen jämfört de två tjänsterna vad gäller pris, utbud och användarvänlighet för att bedöma vilken tjänst som är den bästa.

Är du bara intresserad av slutsatsen, så kan du hoppa direkt till den här.

Pris

Priset är en viktig parameter, när vi ska välja en produkt. När det gäller Viaplay eller hayu, så är det stor skillnad på priset. hayu har ett abonnemang, medan Viaplay har tre abonnemang. Priset på dem är:

hayu:

  • 49 kr. i månaden

hayus abonnemang kan provas gratis i 30 dagar.

Viaplay:

  • Film och serier: 109 kr. i månaden
  • Sport: 399 kr. i månaden
  • Total: 449 kr. i månaden

Viaplays abonnemang film och serier kan provas gratis i 14 dagar.

Som ni ser, så är det stor skillnad på priset på de två streamingtjänsterna. Men priset är självklart inte allt. Det handlar även om vad du får för pengarna. Därför hoppar vi vidare till punkterna utbud och användarvänlighet.

Vinnare: hayu (billigast och längst gratis provperiod)

Utbud

Det är stor skillnad på utbudet hos de två streamingtjänsterna. I den här sektionen kommer de två streamingtjänsternas utbud att jämföras.

hayu: hayu har valt att specialisera sig på reality-program. Hos hayu hittar du inte filmer eller serier som t.ex. Outlander, Grey’s Anatomy m.fl. Här hittar du bara reality-program och liknande TV-shower.

I gengäld är deras utbud inom detta väldigt brett. Du hittar inte en liknande tjänst, som har ett så bra och brett utbud inom reality-program och liknande TV-shower. Dock är alla program internationella (d.v.s. att du inte hittar t.ex. Paradise Hotel hos hayu).

Viaplay: Viaplay har också reality-program. Utbudet av reality-program är dock inte lika imponerande som hos hayu. I gengäld kan du hos Viaplay hitta svenska reality-program (som t.ex. Paradise Hotel, Love Island m.fl.).

Därutöver hittar du även ett fint utbud av film och andra serier hos Viaplay. Om du väljer  sportabonnemanget kan du även se sportsevent som t.ex. Superligaen och Premier League m.m.

Vinnare: Viaplay vinner då de har störst och bredast utbud. Men om du bara är intresserad av internationella reality-program (som t.ex. Keeping Up With the Kardashians m.fl.), så kommer du nog att uppleva hayus utbud som mest intressant.

Användarvänlighet

Den sista parametern som jämförs är de två streamingtjänsternas användarvänlighet.

Enheter

Båda tjänster har en Android- och iOS-app, så de kan användas på mobila enheter. Viaplay kan dock användas på fler sorters enheter (t.ex. Playstation 3 och 4 m.fl.). Dock är Android- och iOS-appen den viktigaste för de flesta, vilket båda tjänster har.

Användarvänligheten

Båda tjänster har ett användarvänligt gränssnitt på sina hemsidor samt applikationer. Det är därför inte så stor skillnad här.

Funktioner

Båda tjänster har en offline-funktion (d.v.s. att du kan ladda ner innehållet till användning offline). Det kan du dock inte göra med alla filmer och serier hos Viaplay.

Den största skillnaden är dock att du inte kan få svenska undertexter hos hayu (de flesta programmen kan dock ses med engelska undertexter). Om svenska undertexter är en nödvändighet för dig, ska du inte välja hayu.

Vinnare: Viaplay. Då Viaplay kan användas på fler sorters enheter samt att det inte finns svenska undertexter hos hayu.

Slutsats

Huruvida du ska välja Viaplay eller hayu handlar i hög grad om dina behov. Först och främst handlar det om dina behov avseende utbudet samt om du kan leva med att det inte finns svenska undertexter.

Om det primärt är internationella reality-program (som Keeping Up With the Kardashians, The Real Housewives m.fl.) och du inte har något emot att se programmen med engelska undertexter, så är hayu ett riktigt bra val för dig. Detta då utbudet av internationella reality-program är bäst här, samt att priset är hälften så dyrt som Viaplay.

Om du däremot är intresserad av annat än reality-program (eller om du vill ha svenska undertexter), så ska du välja Viaplay. Då utbudet här är långt bättre och alla program kan ses med svenska undertexter.

Är du fortfarande osäker på vilken tjänst du ska välja, så kan båda tjänster provas gratis (utan bindning). På det sättet kan du själv utvärdera vilken som är optimal för dig.

Prova hayu gratis i 30 dagar här:

Prova hayu gratis i 30 dagar

Prova Viaplay gratis i 14 dagar här:

Prova Viaplay gratis i 14 dagar

Om du har några frågor, så skriv slutligen nere i kommentarsfältet.