Har du någonsin övervägt om du kan nöja dig med att använda den gratis streamingtjänsten Viafree? Eller om du behöver köpa Viaplay för att se de serier och filmer du gärna vill se? Då har du kommit till helt rätt inlägg.

För i detta inlägg kommer jag nämligen att jämföra Viaplay och Viafree. Då kan du vara helt säker på att du väljer rätt streamingtjänst. De två tjänsterna kommer att jämföras avseende deras utbud, pris och användarvänlighet.

Vill du inte läsa hela inlägget så kan du hoppa direkt till slutsatsen här.

Utbud

Viaplay är en gratis, reklamfinansierad version av Viaplay, där du kan se serierna från TV 3 samt lite innehåll från MTV, Comedy Central och TV 3 Sport. D.v.s. att du bl.a. kan se Top Gear, Lyxfällan, Paradise Hotel, Geordie Shore och liknande innehåll hos Viafree.

Vill du däremot kunna se film, sport, barninnehåll samt ett större och bredare utbud av serier så finns det hos Viaplay. I allmänhet får Viaplay sägas ha det bästa utbudet av de två tjänsterna. Då en stor del av Viafrees utbud kan hittas hos Viaplay och Viaplay dessutom har mängder av innehåll därtill, som inte finns hos Viafree.

Vill du se några av de serier och filmer som du kan se hos Viaplay, så har vi här samlat de bästa enligt oss:

Vinnare: Viaplay

Pris

Den stora fördelen med Viafree är att den är helt gratis att använda. Nackdelen är i gengäld att du, precis som när du ser programmen på TV 3, behöver se reklamer 3 gånger under en sändning.

Du slipper alla former av reklam hos Viaplay. I gengäld kostar det ett fast belopp varje månad. Viaplay erbjuder följande två abonnemang:

  • Viaplay: 109 kr./månad. – Här får du tillgång till hela deras innehåll, bortsett från deras sport och fighting.
  • Viaplay Sport: 399 kr./månad. – Här får du tillgång till hela deras innehåll: d.v.s. serier, filmer, barninnehåll, sport, fighting och reality.

Det kan vara svårt att kora en faktisk vinnare i denna kategori. Detta då det i hög grad beror på om man föredrar en gratis version med reklam eller en betald version utan reklam.

Vinnare: Oavgjort

Användarvänlighet

Båda tjänster har ett användarvänligt gränssnitt, där det är lätt att använda deras sökfunktion och spela upp olika innehåll. Själva uppbyggnaden påminner i stor grad om varandra (vilket inte är så märkligt, då det ägs av samma företag).

Viaplay

Viaplay

Viafree

Viafree

Båda tjänster har en app som kan användas till både Android och iOS. Men utöver det kan Viaplay även användas på ytterligare följande enheter:

  • Smart TV (Samsung, LG, Panasonic)
  • Apple TV
  • Chromecast
  • Playstation 3/4
  • Xbox

Mätt på själva användarvänligheten så finns det inte någon egentlig vinnare i denna kategori. Men just att Viaplay kan användas på flera enheter än Viafree gör Viaplay till en svag vinnare i denna kategori.

Vinnare: Viaplay

Slutsats

Om du primärt är intresserad av att se serierna från TV 3 (som t.ex. Paradise Hotel, Lyxfällan m.fl.) och inte har något emot att bli avbruten av reklamer under sändningen, så är Viafree ett bra val för dig, då tjänsten är helt gratis att använda.

Om du däremot gärna vill undvika reklam eller se ett större utbud än det som Viafree kan erbjuda, så är det Viaplay du ska välja. Här kan du, utöver många av de serier som du kan se hos Viafree, även se ett stort utbud av diverse filmer, serier, barninnehåll och diverse sportevenemang.

Viaplay har dessutom fördelen att det kan användas på ett större antal olika enheter (t.ex. Smart-TV m.fl.). Du kan prova Viaplay helt gratis i 14 dagar så att du kan utvärdera om det är något för dig. Du kan alltid säga upp ditt abonnemang om du kommer fram till att du inte är intresserad av att fortsätta med abonnemanget efter de 14 dagarna.

Prova Viaplay gratis i 14 dagar:

Prova Viaplay gratis i 14 dagar

Du kan även prova Viafree här, som är helt gratis (dock med reklam):

Prova Viafree

Har du några frågor, så skriv avslutningsvis nere i kommentarsfältet.