En av de geniala funktionerna i Viaplay är att du kan se dina sparade filmer och serier offline på dina mobila enheter.

Och vad innebär det kanske du undrar.

Jo, det innebär att när du har sparat en film eller serie offline på din mobila enhet så kan du se filmen eller serien utan internetuppkoppling. Du kan exempelvis se den på flyget eller utomlands. I denna guide tänker jag visa dig hur du gör.

Har du inte redan Viaplay så kan du prova det helt gratis i 14 dagar.

Spara filmen eller serien offline

Det första du ska göra är att ladda ned den film eller serie som du vill se offline på din mobila enhet. Det gör du så här:

Steg 1: Börja med att gå in på Viaplay-appen på din mobila enhet. Har du  inte appen kan du installera den och logga in med ditt användarnamn och lösenord.

Steg 2: Gå nu in på den film eller serie som du vill kunna se offline.

Steg 3: Om du scrollar ned lite på den sidan kommer du att se att det står spara offline. Tryck på den knappen så den lyser grönt. Nu kommer nedladdningen att starta. Uppmärksamma att du bör vara ansluten till Wi-Fi för att ladda ned filmen/serien.

Nu är det bara att vänta till den är nedladdad.

Se filmen eller serien offline

När nedladdningen är klar kommer filmen eller serien att ligga på din mobila enhet. Du kan nu se den utan att vara ansluten till internet. För att se den ska du göra följande:

Steg 1: Börja med att trycka på menyn uppe i vänstra hörnet.

Steg 2: Välj nu sparat offline.

Steg 3: Du kommer nu att se de eller den film/serien som du har laddat ned för offlinebruk och du väljer den du vill se genom att trycka på den så den startas. Den kommer att spela upp även om du inte har tillgång till internet.

Så enkelt är det. Har du några frågor så skriv en kommentar nedan i kommentarsfältet så svarar jag så snabbt jag kan.