Viaplay är den mest populära streamingtjänsten i Norden, eftersom de erbjuder ett urval av filmer, serier, tv-program och sport i en samlad paketlösning. Men dessvärre kan vi inte ta med vårt Viaplay-abonnemang utomlands och streama alla deras fantastiska program där.

Det finns som tur är en lösning på detta problem och precis hur du gör kommer jag att visa dig i denna artikel, som är en komplett guide till hur du ser Viaplay utomlands.

Vad ska du använda för att se Viaplay utomlands?

För att kunna streama Viaplay utomlands, behöver du använda 4 väldigt enkla saker:

Internet – Du behöver ha tillgång till internet utomlands. Som tur är har de flesta av oss data i utlandet som en del av våra abonnemang, annars kan du hitta gratis Wi-Fi på ett café/restaurang.

Enhet – När du är utomlands ska du även ha en enhet att streama från, det säger sig själv. Ta med dig din dator, surfplatta eller smartphone hemifrån, så är du säkrad.

Viaplay-abonnemang – Som näst sista sak ska du självklart ha ett Viaplay-abonnemang annars blir det helt omöjligt att få tillgång till streamingtjänsten. Kom ihåg att du kan prova Viaplay gratis de första 14 dagarna.

Svensk IP-adress – Det sista du behöver är en svensk IP-adress och det är nog detta du står utan, men som tur är för dig så är det just det som jag kommer att visa dig hur du får i denna artikel.

När du har bockat av de 3 första sakerna, som jag utgår ifrån att du själv vet hur du skaffar, så kan du hoppa vidare till nästa avsnitt där jag visar dig hur du får en svensk IP-adress och streamar Viaplay utomlands.

Om du är osäker på hur du får internet utomlands, vilka enheter du kan använda eller hur du skaffar ett Viaplay-abonnemang, så ställ avslutningsvis frågor i kommentarsfältet nederst på sidan.

Svensk IP-adress i utlandet med HMA! VPN

Hur får du då en svensk IP-adress när du sitter i ett helt annat land? Det får du med hjälp av en så kallad VPN-tjänst som gör det möjligt att ändra till en svensk IP-adress även om du befinner dig utomlands. VPN står för Virtual Private Network.

Det finns många olika VPN-tjänster man kan använda sig av och många av dem är bra. Vi vill dock rekommendera prisvinnande Hidemyass.com som flera medier har korat till den bästa VPN-tjänsten i världen. Därför är denna guide även gjord med Hidemyass.com som utgångspunkt.

Guide: Så ser du Viaplay utomlands!

Nu börjar guiden där jag visar dig steg för steg hur du får en svensk IP-adress och ser Viaplay utomlands. Guiden består av 3 enkla steg:

  1. Upprätta ett konto hos Hidemyass.com (eller en annan VPN-tjänst)
  2. Installera HMA! (Hidemyass) på din enhet
  3. Ändra till en svensk IP-adress med HMA!

OBS! Utseende och priser på bilderma i guiden kan variera från hur det verkligen ser ut på Hidemyass.com och Viaplay.

Upprätta ett konto hos Hidemyass.com

Det första du behöver göra är att gå till Hidemyass.com och upprätta ett konto.

När du kommer in på HMA! ’s hemsida, kommer du på förstasidan se en ”BUY NOW” knapp som du ska klicka på. Alternativt kan du klicka på punkten ”PRICE PLANS” i menyn, som tar dig till samma sida.

Hidemyass.com bästa VPN service

Nu ska du välja ett abonnemang:

Hidemyass VPN service abonnemang

Det finns 3 olika abonnemang hos Hidemyass, ju längre du binder dig desto billigare blir ditt abonnemang. Om du ska på en kortare resa så välj ”1 month plan”, om du ska på en utlandsvistelse i förbindelse med t.ex. studier så välj ”6 month plan” eller ”12 month plan”.

När du har kommit fram till vilket abonnemang som är rätt för dig, så kan du genom att klicka på ”BUY NOW” komma till betalningssidan.

betalningssidan Hidemyass VPN

Skriv in dina betalningsuppgifter och sedan är du igång med VPN-tjänsten Hidemyass.com.

Se Viaplay utomlands med HMA!

Installera Hidemyass.com

Det är inte tillräckligt att bara köpa HMA! Efter att du genomfört köpet ska du även ladda ner deras mjukvara/program till den enhet där du ska streama filmer, sport eller serier från Viaplay utomlands.

Efter betalningen är genomförd blir du automatiskt vidareskickad till en sida där du kan ladda ner deras mjukvara. Var uppmärksam på att det kan ta upp till 5-10 min. innan din betalning är verifierad men väntetiden kan med fördel användas till att installera HMA! på din dator, surfplatta eller smartphone.

Installera HMA! app

Om du inte skickas vidare automatiskt till denna sida och du vill streama från din dator så kan du hitta sidan här och ladda ner programmet. Vill du streama från din surfplatta eller smartphone så kan du ladda ner deras app från App Store eller Google Play Store.

När du har laddat ner Hidemyass mjukvara, ska du använda den inloggning som du fått upprättad eller den licensnyckel som du kan hitta under din kontaktinformation när du är inloggad på deras hemsida. Jag skulle rekommendera att du bara använder din inloggning, det är enklast.

Ändra till en svensk IP-adress

Nu har det blivit dags att ändra till en svensk IP-adress genom att logga in i deras app eller mjukvara på datorn.

Bild 1: Välj hur du vill logga in. Med användarnamn och kod eller med licensnyckel.

Bild 2: Skriv in dina uppgifter beroende på vilket inloggningsalternativ du valde.

Bild 3: När jag loggar in första gången kommer en skärmbild där man bara ska klicka ”Förstått”.

Bild 4: Nu ska du gå in under punkten ”Platsläge” och klicka ”Välj plats”.

Hidemyass applikation login

Bild 5: Det kommer nu en lång lista över alla de länder som HMA! har en VPN i. Du ska självklart välja Sverige, då det är svenska Viaplay vi gärna vill se utomlands.

Bild 6: Du kan använda sökfältet till att söka efter ”sweden” och klicka på resultatet.

Bild 7: Bekräfta att det är Sverige du vill ändra VPN till genom att klicka ”Upprätta förbindelse nu”. Det tar ett ögonblick innan förbindelsen upprättats.

Bild 8: Nu kan du se att anslutningen till Sverige står som ”ansluten” och du kan med ett enkelt klick stänga av anslutningen igen eller ändra anslutning till ett annat land.

Hidemyass app svenska VPN

När det har upprättats en anslutning kan du streama allt innehåll från Viaplay precis som du brukar. Logga in på Viaplay i din webbläsare eller i deras app och streama loss med filmer, serier, sport och tv-program.

Logga in på Viaplay utomlands

Du ska göra som du brukar när du vill logga in på Viaplay utomlands. Det viktigaste är att du har aktiverat HMA! via deras applikation, så det ser ut som att du befinner dig i Sverige.

Om du loggar in på Viaplay utomlands utan att ha HMA! aktiverat, så kommer du bli stoppad redan när du försöker logga in, som du kan se på skärmbilden nedan, där det uppstår ett ”tekniskt fel”:

Nu när du har använt HMA! till att ändra till en svensk IP-adress, så kommer du inte att få det felmeddelandet. Du kommer kunna logga in som du brukar och spela upp vilka filmer, serier, tv-program, och livesportevenemang som helst.

Jag hoppas att denna guide har varit väldigt hjälpsam och att du nu kan se Viaplay från hela världen, oavsett om ska på semester eller en längre utlandsvistelse.