Det finns så många streamingtjänster på markanden att det kan vara svårt att veta vilken man ska välja. Två streamingtjänster som är mycket populära här hemma är Viaplay och C More.

Men vilken av de två tjänsterna är egentligen bäst? Det har jag bestämt mig för att undersöka genom att ta en närmre titt på utbudet, priserna och tjänsternas användarvänlighet.

→ Gå direkt till slutsatsen

Utbud

Den viktigaste aspekten när du ska välja streamingtjänst måste nog vara utbudet. Hos båda tjänsterna kan du streama såväl filmer som serier.

För att jämföra utbudet har jag undersökt hur många av de högst rankade 250 filmerna och serierna på IMDb du kan hitta hos Viaplay och C More.

Film:

 • Viaplay: 12 av de 250 filmerna på IMDb
 • C More: 19 av de 250 filmerna IMDb

Detta tycks peka på att C More har det bästa utbudet vad gäller film vilket också är min erfarenhet.

Serier:

 • Viaplay: 15 av de 250  serierna på IMDb
 • C More: 3 av de 250 serierna IMDb

Viaplay har ett riktigt stort utbud av bra och spännande serier. Här kommer C More till korta. Deras utbud av serier är mycket begränsat så om du älskar serier är det nog inte C More du ska välja.

Hos Viaplay kan du dessutom se ett stort utbud av svenska reality-serier (exempelvis Paradise Hotel m.fl).

Utöver detta bör nämnas att du kan köpa ett sportabonnemang hos både Viaplay och C More. Hos Viaplay får du tillgång till massor utav olika sporter medan du hos C More får tillgång till golf. Detta är dock inte en del av deras grundabonnemang och därför har vi inte heller räknat in det i jämförelsen.

Vinnare: Viaplay

Pris

Hos båda tjänsterna finns möjligheten att välja mellan olika abonnemang. De abonnemang som är mest lika varandra hos de båda tjänsterna är deras film- och serie-abonnemang där du får tillgång till såväl serier som filmer.

Hos Viaplay kostar det abonnemanget 89 kr/månad medan det hos C More kostar 99kr/månad. Viaplay är alltså 10 kronor billigare. Du kan streama på två enheter samtidigt med båda tjänsterna.

Viaplays sportabonnemang kostar 269 kr/månad medan det hos C More kostar 129 kr/månad. Dessa abonnemang kan dock inte jämföras rättvist då du hos Viasat får tillgång till flera olika sporter (fotboll, golf, formel 1, NHL) medan du hos C More endast får tillgång till golf.

Så när det kommer till jämförelsen av abonnemang så är ett Viaplay-abonnemang lite billigare än ett abonnemang hos C More.

Vinnare: Viaplay

Användarvänlighet

Användarvänligheten för de två tjänsterna bedöms efter kriterierna enheter och mjukvara.

Enheter

Nedan kan du se vilka enheter som du kan streama tjänsterna på:

Viaplay

 • PC
 • Surfplatta
 • Smartphone
 • Chromecast
 • Smart-TV
 • Playstation
 • Xbox
 • Apple-TV


C More

 • PC
 • Surfplatta
 • Smartphone
 • Chromecast


Som du kan se kan Viaplay streamas på fler enheter än C More.

Vinnare: Viaplay

Användargränssnitt

Det finns naturligtvis skillnader i designen mellan de två tjäntserna men överlag är de båda mycket användarvänliga och enkla att använda. Du får förslag på filmer och serier baserat på vad du tidigare har tittat på och därför blir det lätt att hitta nya filmer och serier att se.

Eftersom båda är användarvänliga blir det svårt att utse en vinnare i den här kategorin.

Vinnare: Oavgjort

Slutsats

I slutändan är det Viaplay som vinner i den här jämförelsen.

Det beror på ett flertal saker. Först och främst har Viaplay ett bredare utbud vilket är perfekt för dig som vill se lite av allt (film, serier, reality-tv etc). Dessutom är deras abonnemang en smula billigare än C More och Viaplay blir också en svag vinnare när det gäller användarvänlighet.

Med det sagt så kan C More vara alternativet för dig om det i huvudsak är film du vill se. Här har C More ett betydligt bättre utbud.

Om du vill prova Viaplay kan du göra det gratis i 14 dagar via nedanstående länk. Du förbinder dig inte till något fortsatt abonnemang.

Prova Viaplay gratis i 2 veckor

C More erbjuder också en provperiod, i det här fallet på 14 dagar. Precis som med Viaplay förbinder du dig inte till något fortsatt abonnemang.

Prova C More gratis i 2 veckor

Har du frågor så tveka inte att ställa dem. Skriv din fråga nedan i kommentarsfältet så hjälper jag dig så snabbt jag kan.